Roma - Fiorentina
3 - 1

Centimetrarna var emot Fiorentina i Rom
Nico Gonzalez gjorde en hygglig premiärmatch i Serie A och jobbade över stora ytor.

Slutresultatet kanske inte var oväntat men Italianos manskap stod upp väl och matchen var spelmässigt jämn.

Efter en försiktig inledning där båda lagen kände på varandra brann det till i 17:e minuten när Dragowski glidtackar den framrusande Chelsea-värvningen Tammy Abraham utanför straffområdet. Efter VAR-granskning frilägesutvisades Fiorentina-keepern. Domslutet var korrekt. Dragowskis fot träffade Abraham lätt med tydligt. Callejon byttes ut och Terraciano fick ställa sig i mål. Nio minuter senare gjorde Henrikh Mkhitaryan 1-0 på passning från Abraham. Målet dömdes först bort för offside men efter VAR-granskning fick Roma målet med någon centimeter tillgodo. Det var en otroligt tung start på seriesäsongen 2021/2022 för Fiorentina. En grym halvtimme där någon centimeter vid två ynka tillfällen var emot La Viola. Spelmässigt stod Fiorentina upp väl och de hade fler chanser (5-4) och fler skott på mål (3-2) i halvtid.

Efter paus byttes Maleh ut och istället kom Castrovilli in. Fiorentina fortsatte att stå upp bra och när Nicolo Zaniolo fick sitt andra gula kort så kändes det som att de lila skulle kunna utmana i spel tio mot tio. Mycket riktigt dröjde det inte många minuter innan Milenkovic kommer loss i straffområdet på ett inlägg från Pulgar och dämpade bollen med en fin touch med högerfoten för att sen med vänstern skyffla bollen hårt, lågt och resolut i mål förbi Rui Patricio i Roma-målet. 1-1 och helt rättvist sett till spel och chanser.

Tyvärr lyckades inte Fiorentina hålla i 1-1-resultatet. Ett par tuffa bolltapp av Pulgar i uppspelsfaser gav Roma tillfället att kontra och ex-Violamittfältaren Jordan Veretout kommer loss vid två tillfällen och gör mål på båda. 2-1 målet var ännu en centimeterhistoria kring en offside. Återigen dömde VAR till Fiorentinas nackdel. Sista 20 minutrarna lyckades Fiorentina inte sätta Roma under egentlig press, men matchen var jämnare än vad 3-1-resultatet indikerar (se statistiklänken nedan). Fiorentina var på inget sätt utspelat. En annan gång kommer vi att ha centimetrarna med oss.