2021-05-22 20:45

Crotone - Fiorentina
0 - 0

En fasansfull säsong är äntligen över

Crotone var redan nedflyttningsklara och Fiorentina hängde kvar med en skör tråd. Den skillnaden skulle väl kunna växlas in i en uddamålsseger för Fiorentina? Ett Fiorentina som alltid gjort mål då de mött Crotone i Serie A, ett Crotone som satte rekord i antalet insläppta mål i Serie A den här säsongen med 92 (!) baklängesmål.

Första halvlek var en trevlig fotbollstillställning med bra tempo, en del fina kombinationer och hyggliga individuella prestationer. Crotone hade ett par farliga skott som strök Terraccianos stolpar men Fiorentina hade också chanser, dels när Castrovilli revs ned och borde ha fått straff, men också vid hans skott i 21:a som strök ribban. Det skottet borde han ha fått på mål om han aspirerar på en plats i Italiens EM-lag i sommar.

Efter halva första halvleken tog Crotone över med eftertryck, Coumo hade en farlig nick i 22:a, Messias JR en vass frispark i 25:e och Djidji en hård nick som Terracciano helt enastående enhandsräddade i den 38:e minuten. Ingen saknade den avstängde Dragowski ikväll då Terracciano ersatte den avstängde polacken med den äran. Crotone gick till halvtidsvila med ett bollinnehav på 61-39, 9-2 i chanser, 5-1 i hörnor och 3-0 i skott på mål. Som Fiorentina-fan fick man återigen bita i den chansimpotentes sugiga skämskudde.

Crotone startade andra halvlek som de avslutade den första och redan efter ett par minuter hade Messias JR ett vasst avslut i ribbans undersida som studsade rakt ned på mållinjen och ut. Återigen hade bortalaget tur den här kvällen på Stadio Ezio Scida i Crotone. Men efter detta jätteläge för Crotone tog Fiorentina över. Dubbelbytet Borja Valero mot Pulgar och Eysseric mot Castrovilli innebar mer motiverade spelare och piggare ben. I 53:e hade Bonaventura hade ett bra läge efter hörna men hans skott täcktes av halva Crotones lag ut till en ny hörna som blev resultatlös. Fiorentina tog över helt och hade ett bra tryck och stort bollinnehav. Crotone hade en enda vass kontring sista halvan av andra halvlek. Crotone hade god kontroll över Vlahovic hela matchen och hans första chans kom först i den 79:e minuten. Det blev ett löst och misslyckat vänsterskott. Det kom att bli Fiorentinas enda skott på mål i den här matchen, den sista i en fullständigt fasansfull säsong.