Lagbanner
2021-02-05 20:45

Fiorentina - Inter
0 - 2

Fiorentina chanslöst hemma mot Inter
Fiorentina blev utspelade av ett starkt och effektivt Inter.

Fiorentina chanslöst hemma mot Inter

Utan avstängda Castrovilli och Milencovic och en återigen skadad Ribery tog Fiorentina emot Inter. Inter med dubbelt så många ligapoäng som Fiorentina. Det här skulle väl bara kunna sluta på ett sätt?


Utan Castrovilli och Milencovic som var avstängda och en återigen skadad Ribery tog Fiorentina emot Inter hemma på Artemio Franchi. Inter med dubbelt så många ligapoäng, 44, mot Fiorentinas 22. Inter stod i ca 1,5 i odds före matchen, Fiorentina gav mycket över fem gånger pengarna. Det här skulle väl bara kunna sluta på ett sätt? Spoiler alert – det gjorde den.


Inter inledde starkt och pressade nästan omgående tillbaka Fiorentina som låg lågt med hela laget och täckte de viktiga sista-passningarna. Dragowski tvingades tidigt till en vass enhandsräddning på ett skott från nära håll. I den 31:a minuten fick Inter utdelning på sin offensiv när Barella curlade in ett skott med högerns insida i Dragowskis vänstra hörn. Ett mål av den typ jag har efterlyst från Fiorentina i några år nu, då vi verkligen saknar skarpskyttar på mittfältet nuförtiden.


Efter målet drog sig Inter tillbaka och Fiorentina spelade upp sig. Bonaventura, som gjorde en utmärkt halvlek i en uppoffrande tvåvägsspelarroll, drog iväg en riktig stänkare från höger mot Handanovic nättak, men Handanovic gjorde en Dragowskireflexräddning och tippade skottet i ribban, på returen fick Biraghi en markare på mål som Handanovic räddade med en fotparad. Det var olyckligt att skotten gick så nära Intermålvakten.


När Igor ramlade i en löpduell mot Hakimi som slog ett lågt inlägg till en omarkerad Perisic vid bortre stolpen, efter en snabb omställning, var matchen i praktiken över. Matchuret visade på 52 minuter och Inter dominerade fullständigt. De gjorde till och med ett tredje mål som dömdes bort för offside. Fiorentina å sin sida skapade ingenting av värde. Det blev 15-14 i avslut, 3-6 på mål, men Inters avslut var distinkta och av en helt annan valör än våra. Sofascore räknade till fem jättechanser för Inter och noll för oss. Vårt spel på sista tredjedelen var riktigt riktigt uselt med mängder av felpass och missförstånd. Men tänker man efter var det nog inget vidare på någon av de andra tredjedelarna heller. Det är tveksamt om Igor, Eysseric och Venuti duger till Serie A-spel. Och om de gör det så är det definitivt inte på den övre halvan. Anfallarna var osynliga och Biraghi slog som vanligt bort både inlägg och passningar. Bonaventura var Fiorentinas bästa spelare idag. Dragowski, Martinez Quarta och Amrabat får godkänt.

Statistik från matchen

Alex J2021-02-05 23:04:00
Author

Fler artiklar om Fiorentina

En avgörande januari-mercato för Fiorentinas Champions League-drömmar