Stadio Artemio Franchi, 2021-09-21 20:45

Fiorentina - Inter
1 - 3

Fiorentina dansade en halvlek
Riccardo Sottil gjorde 1-0 mot Inter när Fiorentina dansade en halvlek. Det var Sottils första ligamål i Fiorentinas A-lag.

Femman i tabellen Fiorentina mot tvåan, de regerande mästarna, Inter, möttes under perfekta förhållanden en 20-gradig höstkväll framför 15 000 fotbollsfans i vad som skulle bli en match med två helt olika ansikten.

Fiorentina inledde optimistiskt med en hög press och skapade redan i första minuten en farlighet när Vlahovic bröt sig in mot mål och iskallt passade Gonzalez som kom lite för nära Samir Handanovic i Intermålet och kunde avvärja. Men Fiorentina fortsatte att pressa och skapade ytterligera ett par halvchanser inledningsvis, bland annat fick Vlahovic iväg ett hyggligt avslut efter lite flipper efter ett inlägg från Duncan och Biraghi gick på genombrott och testade Handanovic med ett schysst distansskott. I 21:A fick Duncan iväg ett fräsande distansskott som strök ribban. Inter hittade inga motmedel mot Fiorentinas gegenpress. Och när Gonzalez utmanade och vann ytterligare en duell mot Milan Skrinjar kunde Nico slå en hård sidledspassning till Sottil som kom farande vid bortre stolpen och glidtacklade bollen upp i nättaket. 1-0 mot de regerande mästarna! Och Sottils första mål i Fiorentinas A-lag. I slutet av halvleken mattades Fiorentinas press och Inter fick till ett par farligheter. Dragowski, med 70 procent mindre behåring, nysnaggad och skäggansad, plockade Hakan Çalhanoglu frispark mot bortre stolpen. I 36:e minuten gjorde Nastasic självmål men det var, tack och lov, en tydlig offside i situationen innan, situationen VAR-granskades aldrig. Fiorentina gjorde sin bästa halvlek på år och dagar och 6-1 i skott på mål visade.

I andra halvlek tog Inter sig samman och kvitteringsmålet kom redan i 51:a minuten när Matteo Darmian rätt ohotad fick skjuta lågt mellan Milenkovics, lite för sent täckande fötter, och Dragowski. Bara tre minuter senare var det dags igen. Edin Dzeko vinner en nickduell mot Biraghi efter hörna. Det tog bara fem minuter för Inter att spänna musklerna, spela med en helt annan attityd och vända matchen. I 78:e minuten fick Gonzalez gult kort för protest, efter att ha blivit dragen i tröjan för minst femte gången, av bara farten applåderade han sarkastiskt och tog ett gult till och sammantaget ett rött. Med tio man hade Fiorentina inget att sätta emot. I 87:e kontrade Perisic in 1-3 till mästarna som visade prov på klassiska mästartakter, att kunna vinna utan att spela alldeles för bra och göra tre mål på bara fem skott på mål. Fiorentinas sex skott på mål räckte bara till ett mål (och de fick inte till ett enda avslut på mål i andra halvlek). Fiorentinas trupp är värd ca 2,8 miljarder kronor och Inters ca 6,5 miljarder kronor. Ikväll fick Fiorentina lära sig den hårda vägen att en fotbollsmatch pågår i två halvlekar.