Stadio San Paolo, Napoli, 2022-04-10 15:00

Napoli - Fiorentina
2 - 3

Fiorentina-seger i Neapel
Arthur Cabrals 3-1-mål mot Neapel höll Vlahovic-klass.

Napoli och Fiorentina hade båda inför matchen fyra raka matcher utan förlust. I Fiorentinas fall med ett par oavgjorda, i Napolis fall idel segrar. Skulle Fiorentina kunna göra ytterligare en bragdinsats som när man vann med 5-2 på Stadio Diego Armando Maradona i cupen?

Matchens första avslut kom i första minuten när Nico Gonzalez trängd sköt en bit utanför. Napolis första chans kom minuten efteråt när Victor Osimhen sprang i djupled mot Terracianos högra stolpe men Osimhen täcktes ut av målvakt och försvar. Efter de inledande fem minutrarna tog Napoli tag i taktpinnen och de pressade bortalaget i helvitt hårt en tiominutersperiod. I 11:e minuten anföll Napoli vackert men ingen vågade ta avslut och Fiorentina lyckades avstyra. I 13:e minuten gjorde Osimhen mål men det dömdes korrekt bort för offside. I 19:e minuten hade capitano Biraghi ett hårt skott rakt på David Ospina som stod rätt vid högra stolpen. I 22:a bröt Lorenzo Insigne in från vänster och sköt rakt på Terraciano som stod rätt placerad vid sin vänstra stolpe. I 28:e kom Fiorentina i ett vackert anfall där Biraghi räddade bollen centimetrar från inspark och efter lite flipper i straffområdet damp bollen ned hos Nico som tryckte upp en stänkare i krysset med vänstern. 1-0 till Fiorentina! I 33:e minuten hade Fabian Ruiz ett fräsande skott som strök ribban efter försvarsslarv av Venuti som missbedömde en bollstuds i momentet före avslutet. Fiorentina stod upp hela halvleken och stod på plus på nästan samtliga statistikparametrar.

Det var ett taggat Napoli som kom ut till andra halvlek. Redan i första minuten fick de en frispark i farligt läge efter ruff från Amrabat. Insignes frispark gick över. I 48:e glidtacklade-sköt Osimhen ett skott i burgaveln men Milenkovic och Terraciano hade koll på situationen. Napoli pressade Fiorentina högt men Fiorentinaförsvaret rädde ut presspelet. I 55:e hade Napoli en farlig hörna där bollen studsade genom hela målgården utan att någon fick kontakt med den. I 57:e ställde Napoli snabbt om och inhopparen Dries Mertens som bara varit på plan någon minut kunde skjuta en hård höger bredsida vid Terracianos högra stolpe. Fiorentina-mittfältet såg trötta ut i vårsolen och gjorde inte sitt hemjobb. Fiorentina gjorde riktigt i ett dubbelbyte. Kort efter kvitteringsmålet kom Fiorentina i ett fint anfall på högerkanten där Nico passade inhopparen Ikoné som från sin vänsterposition sköt 2-1 med vänstern mellan benen på en försvare och in vid Ospina vänstra burgavel. Ikonés första Serie A-mål. I 70:e minuten ryckte Cabral sig loss på vänsterkanten efter en pass från inhoppande Maleh, drev in mot mål och curlade in en högerinnerskruv i samma burgavel som Ikoné just träffat. Ett klassmål av brasilianaren, kunde ha varit en av Vlahovics patenterade strutar. I 75:e minuten fick Mertens ett utmärkt läge i målområdet att reducera men nicken gick högt över. I 83:e missade Igor, nästan för första gången i matchen, kontrollen över Osimhen som kunde dämpa Fabian Ruiz inlägg och trycka upp reduceringsmålet i nättaket. Ännu ett klassmål i denna underhållande fajt. Slutminutrarna var mycket spännande, domare Maurizio Mariani lade till 5 övertidsminutrar, men Napoli hade inte riktigt kraft att skapa fler farligheter. I 92:a kom matchens sista farlighet när Callejon sköt i yttre burgaveln på ett fint inlägg från Maleh.

Napoli hade inför matchen en fin svit matcher där förlusterna endast kommit mot riktigt bra lag: Barcelona i Europa League och Milan i ligan. Nu fick de återigen stryk mot ett riktigt bra lag – Fiorentina.