Stadio Giuseppe Meazza, 2022-03-19 18:00

Inter - Fiorentina
1 - 1

Fiorentina stod upp på San Siro
Lucas Torreira gjorde 1-0 borta mot Inter på San Siro och fick en tand utslagen. Matchen slutade 1-1.

När Inter och Fiorentina möttes i Florens 21 september så spelade Fiorentina ut gästerna efter noter i första halvlek. De gjorde då sin kanske bästa halvlek på ett decennium och ledde efter 45 minuter med 1-0. I andra halvlek kom mästarna Inter ut som ett nytt lag och gjorde tre mål. Hur skulle det gå i returmötet på San Siro?

Båda lagen öppnade försiktigt på San Siros fuktiga matta och fokuserade hårt på att ligga rätt i positionerna. Inter fick en tidig hörna men den tog Terraciano direkt hand om. Första avslutet på mål kom i 6:e minuten från Fiorentina när Nico Gonzalez sköt från utanför straffområdet. Handanovic tippade returen rakt ut men där kom ingen Fiorentina-spelare. Saponara, som antagligen fått starta för sina hyggliga distansskott, testade Handanovic med ett rappt skott i 13:e minuten men slovenen räddade. Första kvarten gick till Fiorentina på poäng. I 32:a tunnlade Gonzalez Alessandro Bastoni elegant innan han fälldes bryskt av Hakan Calhanoglu. Inter gick hårt åt Nico första halvtimmen. I 36:e minuten hade Edin Dzeko ett mycket bra läge men Terraciano rusade ut och gjorde en fantomräddning. Sekvensen efteråt boxade han atletiskt ut bollen ur straffområdet. I 39:e minuten gjorde Lautaro Martínez ett offsidemål efter ett bra anfall. I 41:a minuten hade Fiorentina en trippelchans med skott från Nico, Saponara och Venuti, men Inter-försvaret blockade alla tre skotten. Fiorentina vinner avsluten 11-6, men Inter hörnorna med 4-1, i en helt jämn första halvlek.

Inter öppnade andra halvlek starkt och skapade en dubbelchans redan i 46:e minuten med skott från Arturo Vidal och skott från Nicolo Barella på returen. I 49:e minuten kom Fiorentina i ett fint anfall där Castrovilli passade till Gonzalez i djupled som slog ett lågt inlägg till Torreira som stänkte in sitt fjärde mål i Fiorentina-tröjan. 1-0 till Fiorentina på San Siro! Efter målet blev Inter mer resoluta och Fiorentina började att försvara lägre. I 53:e gjorde Terraciano en vass inbrytning på ett lågt inlägg som hade kunnat bli farligt. I den 54:e minuten kvitterade Inter på ett långt inlägg från vänster från Ivan Perisic som Denzel Dumfries nickade in. Ett fint Inter-anfall men La Viola var onödigt passiva, så som vi alltför ofta har varit efter att vi tagit ledningen under hela säsongen. I det här fallet var det Duncan och Biraghi som inte pressade Dumfries alls utan lät honom att rätt ostört nicka in bollen. I 61:a bröt Perisic in från vänster och sköt en hård markare men Terraciano räddade fint. I 62:a levde Terraciano farligt när han dribblade och föll men han hann upp och kunde dribbla förbi ännu en framstörtande Inter-spelare. I 64:e tilldömde Daniele Chiffi Inter en straff men efter en snabb VAR-kontroll så fick Fiorentina frispark istället. I 71:a höll Nico på att rinna igenom men Inters mittbackar han precis täppa till innan han kom loss centralt. I 85:e tog Barella ett avslut men Terraciano kunde rädda det lama skottet lätt. Igor blockerade ett rappt skott av Vidal i 87:e som kunde blivit mycket farligt om det gått igenom. Inhoppande. Alexis Sanchez hade ett vasst skott i 88:e som täcktes av Biraghi. Det var Inters bästa chans i andra halvlek. I anfallet efter gjorde Ikone en tjusig överfint och fintade Calhanoglu så att han kom fri, dessvärre i lite dålig vinkel, och Handanovic kunde täcka rutinerat. Matchen slutade 1-1. Fiorentina stod upp mycket bra. Mittförsvaret var resolut och bakåt var Terraciano en klippa och Fiorentinas man of the match.