Stadio Artemio Franchi, 2022-01-17 20:45

Fiorentina - Genoa
6 - 0

Fiorentina utklassade Genua
Odriozola gjorde 1-0 mot Genua. Det var första målet i Fiorentina-tröjan för lånet från Real Madrid.

Fiorentina steg ut på Artemio Franchi fulla av självförtroende efter att ha slagit ut Napoli ur italienska cupen med 5-2 efter förlängning i Neapel. Genua laddade upp inför mötet mot de lila hjältarna med att sparka Andrij Sjevtjenko efter blott elva matcher.

Fiorentina öppnade friskt och frejdigt och satte omgående Genua under press. Saponara fälldes bryskt i den tionde minuten men det var först efter VAR-granskning som Fiorentina fick sin rättmätiga straff. Vlahovic skulle stajla med en panenka men Salvatore Sirigu gick åt rätt håll och fick precis handen på bollen och kunde rädda på mållinjen. Fast bara fyra minuter senare var det ändå dags för Sirigu att plocka bollen ur nätmaskorna då Odriozola gjorde sitt första mål i Serie A genom att raka in returen på Vlahovic avslut som tog mitt på Sirigu. Det var fin speed i det Fiorentina-anfallet.

Genua hade mycket lite framåt. Manola Portanova testade Terraciano med ett långskott från nästan halva plan och det var det skottet och en kontring 4 mot 3 som var Genuas enda halvchanser i första halvlek. Fiorentina dominerade fullständigt. I 34:e gjorde Bonaventura 2-0 på sin egen retur helt ensam med Sirigu i ännu ett snabbt och massivt Fiorentina-anfall. Biraghi satte snyggt 3-0 på frispark runt muren och in vid högra stolpen. Ett klassmål av kaptenen. Fiorentina dominerade fullständigt i första halvlek: 78-22 i bollinnehav, 15-2 i avslut och 8-0 i avslut på mål.

Andra halvlek fortsatte i samma stil och tempo. Fiorentina utklassade Genua fullständigt. 4-0 var ett riktigt klassmål av Vlahovic som frispelades av Bonaventura och dämpade en hög framspelning innan han elegant lobbade över en utrusande Sirigu. 5-0 satte var nya målspottare Biraghi med dagens andra frisparksmål när han ånyo lät vänstern tala. 5-0-målet var inte lika spektakulärt som 3-0-målet men den gick in på samma om Sirigu som tidigare. 6-0 gjorde planens kortaste spelare 166-centimeter Torriera på nick på ett utmärkt skruvat inlägg från Ikone som gjorde sitt andra inhopp i Fiorentina-tröjan efter värvningen här i januari-fönstret. Fiorentina hade 74-26 i bollinnehav, 22-3 i avslut och 12-0 i avslut på mål. Det var ren utklassning.