Lagbanner
Fiorentina värvar ryskt
Prandelli har fått ett till offensivt vapen.

Fiorentina värvar ryskt

Jakten efter en anfallare är nu klar. En spelare med ett annorlunda förflutet har hittat sin väg till Florens.

Valet av ny anfalllare föll alltså på Aleksandr Kokorin. Ryssen kostade någonstans mellan 4-5 miljoner euro att lösa. Kokorin har hunnit bli 29 år gammal och mäter 1,84 m. Vikt är lite oklart, men om jag får lov att vara fördomsfull så känns det som att han är lite av en viktpendlare.

Den här säsongen har ryssen gjort tio matcher i ligan för Spartak Moskva och svarat för två mål samt en assist. Två cupmatcher hann han även med, dock utan att göra några poäng.

Jag tror vi alla känner till att det är en minst sagt speciell person som plockats in. En kille som släpptes från fängelset hösten 2019 och som poserat med vapen ska nu få representera Fiorentina. Det är kanske inte den typen av personlighet som brukar locka klubbar till förhandligsbordet. Dock verkar det som att Pradè tror att Kokorin är rätt man för att hjälpa en offensiv som är i behov av förstärkning. Tiden får, som alltid, utvisa om detta draget blir en hitt eller miss. Baserat på forum och vad som sägs i sociala medier så är nog Pradè tämligen ensam om att tro detta kommer bli en lyckad affär. Någon som dock backar affären är Italiens förbundskapten Roberto Mancini. Säsongen 2017-2018 tränade Mancini Kokorin i Zenit. Mancini har lovordat Kokorin som fotbollsspelare, även människan Kokorin får lovord.

Som sagt, vi får låta tiden göra sitt. Det går bara att önska att Kokorin lämnat sitt stökiga förflutna och är beredd att satsa helhjärtat på fotbollen. Då kanske den här värvingen kan bli en positiv upplevelse för alla inblandade.

 

Lukas Axelsson2021-01-27 17:53:00
Author

Fler artiklar om Fiorentina

En avgörande januari-mercato för Fiorentinas Champions League-drömmar