Dacia Arena, 2021-09-26 15:00

Udinese - Fiorentina
0 - 1

Fiorentina vinner en dålig match i Udine
Dusan Vlahovic blev matchens enda målgörare när Fiorentina besegrade Udinese på bortaplan.

Fiorentina började försiktigare och i ett lägre tempo än mot Inter men hade trots det ett massivt spelövertag och bollinnehav första kvarten. I 13:e minuten fälldes Bonaventura av Sousa Walace i straffområdet. Det var ingen jätteknuff men bollen träffarde Walace på handen i situationen efter fällningen också. Efter VAR-granskning fick Fiorentina straff och Dusan var obeveklig från 11 meter och petade bollen mitt i mål efter att Marco Silvestri chansat åt vänster.

Udinesespelarna låg hela tiden lite efter tempomässigt vilket ledde till en del fula stämplingar och fällningar. Trots tio frisparkar emot sig fick de bara ett gult kort. Vid två tillfällen kom Udinese loss på vänsterkanten. I den 26:e minuten ledde det till ett nästan-straffläge efter att Milenkovic gjort en slät figur men Martinez Quarta hann tack och lov fram före Gerard Deulofeu innan han hann avsluta. Callejon var inte i närheten av att hinna tillbaka i hemjobbet vid någon av chanserna och både han och Odriozola gjorde släta figurer i första halvlek. Mot slutet av halvleken tog Udinese över spelmässigt men bollinnehavet blev ändå 63-37 till Fiorentina efter en halvlek.

Fiorentina gör en bedrövlig andra halvlek. Saponara är något långsammare än Liverani och fullständigt oduglig i kontringsspelet. Milenkovic slarvar ännu en gång och håller på att ställa till det. Dragowski fick en del att göra som inte bara handlade om tillbakaspel till målvakten. Fiorentina gör ett kvadrupelbyte i mitten av halvleken för att få in piggare ben och huvuden och tog tillbaka en del av initiativet. Både Saponara och inhoppande Maleh testade Silvestri med långskott. Fiorentinas presspel var helt bortblåst och man försvarade sig lågt.

Fiorentina kan inte använda Callejon och Saponara som startspelare. Ingen av dem har fart och uthållighet för 90 minuter, de har det knappt för 60. Italianos 4-3-3-strategi funkar inte perfekt med spelarmaterialet vi hade tillgängligt idag. Ytterbackarna har varit en svaghet i Fiorentina i flera år och med en avstängd Nico Gonzalez så funkade kantspelet inte alls. Jag skulle vilja se 3-5-2 och fler av våra starka innermittfältare på plan samtidigt i såna här matcher. Puh.