MAPEI Stadium - Città del Tricolore, 2022-02-26 20:50

2 - 1

Förlust i slutminuten mot Sassuolo
Castrovilli var på spelhumör och en av de bästa på plan när Fiorentina förlorade borta mot Sassuolo. Inhoppande Bonaventuras utvisning blev matchavgörande.

Sassuolo bortaslog Inter i förra omgången och Fiorentina hemmaslog Atalanta. Två mittenlag som blandat och gett hela säsongen möttes på Mapei Stadium i Reggio Emilia.

Matchen startade i ett högt tempo och Sassuolo hade två hörnor på fem minuter. Men Fiorentina stod upp var fokuserade i försvaret. Fiorentina hade också sina embryon till chanser men utan att få till dem. I slutet av första kvarten hade Fiorentina ett fint längre anfall men det sista insticket till Piatek blev lite för hårt och läget gick förlorat. Castrovilli, som var på spelhumör, hade ett fräsande skott i 16:e minuten men en bit utanför. Redan minuten efter höll Maleh på att bryta sig loss men blev ihophunnen precis när han skulle skjuta.

I 18:e minuten lyckades Hamed Junior Traorè med en tvåfotare att ta sig förbi både LMQ och tunnla Odriozola efter ett litet hopslag för att sedan säkert sätta en bredsida i Dragowskis vänstra burgavel. Skickligt av Junior Traorè, vekt av Fiorentinas defensiva högerflank. I 22:a minuten hade Gianluca Scamacca en hård nick rakt på Dragowski som var vaken och stod rätt placerad. I 27:e kom Sassuolo i ett kvickt anfall men Dragowski hann ut och gjorde sig stor och räddade till hörna. Biraghi slog en bra frispark i 29:e men en hårt uppvaktad Piatek nickade högt över. I 30:e hade Piatek ett rappt skott på mål efter en snabb omställning men skottet styrdes till en resultatlös hörna. I 38:e hade Junior Traorè en nick i ribbans överkant efter ett längre Sassuolo-anfall. Ikone hade sen Fiorentinas bästa chans i första halvlek efter ett vasst anfall från högerkanten men han avslutade tyvärr rakt på Andrea Consigli i Sassuolo-målet. I 43:e gjorde Dragowski ytterligare en kanonräddning på en framrusande Scamacca i frilägesposition. I slutet av halvleken hade Fiorentina ett hårt tryck på Sassuolo och Ikone lyckades vid ytterligare två tillfällen skjuta rakt på Consigli. På tilläggstid hade Fiorentina flera kvalificerade lägen att kvittera men utan framgång.

Fiorentina öppnade andra halvlek bäst. Vassaste chansen hade Piatek på Ikones fina djupledspassning i 50:e minuten men Pianteks första-touch var för dålig och det blev inget avslut av det plötsliga friläget. Odriozola hade ett bra inlägg från höger i 66:e minuten men Bonaventuras direktavslut gick högt över. Fiorentina hade mycket boll och matchen spelades på Sassuolos planhalva men de försvarade sig väl och kontrade rappt. Fiorentina hade en jättechans i 69:e när en inspirerad Castrovilli akrobatiskt fick över bollen från främre mot bortre stolpen men varken Bonaventura eller lagkamraten hann fram. I 72:a minuten fick Biraghi ett intressant frisparksläge, det var långt och han sejfade då han ville få den på mål men det blev bara fallfrukt för Consigli. Biraghi fick ett ytterligare ett frisparksläge i 73:a, närmare mål den här gången, och från höger, men Consigli tippade frisparken till hörna.

I 80:e drog Bonaventura på sig ett rött kort efter att ha gnällt på ett gult han fick för hands sekunden innan. Det var lika oprovocerat som alldeles för många av de utvisningar som Fiorentina dragit på sig den här säsongen. Trots utvisningen så fortsatte Fiorentina att trycka på och i den 88:e minuten så kom kvitteringsmålet när Saponara matades fram, avancerade och tryckte in ett lågt hårt inlägg med vänstern mot bortre stolpen där Cabral glidtacklade in sitt första mål i den för dagen gula Fiorentina-tröjan. Här trodde nog alla att matchen skulle sluta oavgjort som den gjorde när lagen möttes i Florens i höstas. Då blev det 2-2 efter att La Viola spelat klart matchen med tio man de sista tjugo minutrarna. Men så blev det inte ikväll. I 91:a testade Berardi Dragowski med ett långskott men Drago räddade enkelt. I 94:e anföll Sassuolo på högerflanken, både Biraghi och Igor var mycket passiva och Berardi kunde motta ett bra inlägg som inbytte Grégoire Defrel kunde språngnicka i mål. Martinez Quarta borde legat närmare Defrel där. Men hela försvaret slappnade obegripligt av efter kvitteringsmålet. Det var en jämn, fin och underhållande match, se statistiklänken.

Castrovilli, Amrabat och Dragowski var våra bästa spelare idag. Det var underbart att få se Castrovilli i slag. Han arbetade över stora ytor och gjorde det allra mesta helt rätt. Ikone gjorde sin bästa match för oss så här långt men borde nog ha gjort ett mål på alla chanserna han hade. Det var också bra att få igång Cabral. Italiano måste ta itu med de dåliga uppträdandena och alla kort vi drar på oss. Och det gäller i allra högsta grad även honom själv. Det var Italiano som fick matchens första gula kort i andra halvlek. Det var på det stora hela en schysst match, endast ett gult kort var till varje lag, förutom Bonaventura och Italiano. Martinez Quarta som var så bra senast var sämre idag. Vi hade behövt Milenkovic både defensivt men framför allt offensivt. Utan honom blir våra hörnor och frisparkar onödigt ofarliga för motståndarna.