Lagbanner
Gattuso slutar efter 22 dagar - Commisso skämmer ut Fiorentina
Gattusos och Commissios hjärtliga relation höll i 20 dagar.

Gattuso slutar efter 22 dagar - Commisso skämmer ut Fiorentina

Efter endast 22 dagar som ansvarig tränare för Fiorentina går Gennaro ”Rino” Gattuso och Fiorentina skilda vägar.

Fiorentina kommunicerar nu på morgonen 17 juni att parterna kommit överens om att gå skilda vägar och att arbetet med att hitta en ny chefstränare omgående har startat. Gattuso har hittills inte uttalat sig.

Skälet till den tidiga separationen är högst sannolikt att Gattuso inte fått medel till de värvningar han önskat göra i enlighet med de löften han har ansett sig ha fått från klubben. Framför allt gäller det övergångsdiskussioner kring Sergio Oliveira från Porto och Nicolás Gonzáles från Stuttgart. En ingrediens i denna toskanska soppa är att båda spelarna företräds av agenten Jorge Mendes som också är Gattusos agent. Fiorentinas ägare, Rocco Commisso, enligt Forbes god för nära 7 miljarder USD, har vid flera tillfällen under de få år han ägt klubben lovat satsningar som senare uteblivit. Fiorentinas sportchef, Daniele Pradè, är känd för att handla sent under mercaton med förhoppningarna att klubben ska få mer värde för pengarna. Tyvärr har Pradès värvningar de senaste åren inte varit särskilt framgångsrika och hans sena köp-och-sälj-taktik är omtvistad. I bakgrunden finns även konflikter om klubbikonen och direktören Giancarlo Antognonis fortsättning i klubben.

Kärleken mellan Rocco Commisso och Gennaro Gattuso överlevde i 22 dagar. Fiorentina fortsätter att skötas som ett hopplöst operalibretto.

 

Alex J2021-06-17 13:04:00
Author

Fler artiklar om Fiorentina

En avgörande januari-mercato för Fiorentinas Champions League-drömmar