Lagbanner

Hektiska mercatodagar

Fiorentina fortsätter att bredda truppen. Idag blev två nya spelare klara för Italiens vackraste klubb.

Bläcket hann knappt torka innan nya kontrakt skulle signeras. Fiorentina har gort klart med ytterligare två gubbar inför vårsäsongen. Eller det ena nyförvärvet kanske mer går under epitetet ”pojkspoling”. 

Ivan Georgiev Adnovon är en målvaktstalang som kommer in och ska lira med primaveralaget. Blott 17 år så är det en intressant talang som plockas in från bulgariska PFC Levski Sofia. Det är ett lån som sträcker sig säsongen ut, det finns även en köpoption inbakad samt möjlighet att förlänga lånet över nästa säsong. 

Den andra värvningen som blev officiell idag är Kévin Malcuit. Fransmannen lånas in över resten av säsongen från ligakonkurrenten Napoli. Det verkar handla om ett så kallat torrt lån, alltså ett lån utan köpoption. Den här säsongen har Malcuit fått nöja sig med två inhopp i Serie A. Hans förmåga att kunna ta sig förbi sin motståndare är något Prandelli tog upp som fransosens främsta styrka när värvningen var i hamn.

Med ännu en högerspringare in så blir det intressant att se vem som kommer få tränarens förtroende. I truppen finnns både Venuti och Cáceres som lirat där, alltså är det inte en helt lätt uppgift för nyförvärvet att slå sig in i startelvan. Det som går att konstatera att det är tre helt olika frisyrer som ställer sig mot varandra. Bara en sån sak får en att följa högerkanstkampen med extra entusiasm.

Vi önskar våra nyförvärv stort lycka till!

Lukas Axelsson2021-01-28 19:14:00
Author

Fler artiklar om Fiorentina

En avgörande januari-mercato för Fiorentinas Champions League-drömmar