Lagbanner
Iskalla nyheter
En man som säkerligen kommer fira framtida mål med Sammontana-godsaker

Iskalla nyheter

I den bitande kylan så har Fiorentina har förlängt sitt samarbete med glassföretaget Sammontana. Avtalet löper över säsongen 2022/23. Det Empoli-baserade företaget är ett av de största företagen i närområdet.

Något kyliga men ack så trevliga nyheter har kommunicerats ut av klubben. Sammontana som, enligt egen utsago, gör den bästa glassen i Italien förblir sponsor till Fiorentina. Utöver glass så tillverkar även Sammontana andra kalla godsaker som exempelvis tårtor.

Företaget har funnits i 70 år så det finns tradition inom glasstillverkning, det må jag lova. I det nya avtalet så kommer det även finnas en Sammontana-lounge på Stadio Artemio Franchi. Oklart om temperaturen kommer vara något kallare i den loungen men det är nog inte helt otänkbart. Så får du en inbjudan dit i framtiden kan det vara en bra idé att ta med dig en mössa oavsett väder och vind.

“Vi är stolta över att Sammontana, en gammal sammarbetspartner, kommer fortsätta att stötta oss och har valt att förlänga avtalet över säsongen 2022/23, trots tider av svårgheter och osäkerhet" sa General Manager Giuseppe Barone om avtalet.

En glädjens dag alltså. Nu drömmer man sig bort till Florens. Det är en solig höstdag. Söndagsmatch, avspark vid 15:00. På promenaden mot arenan kommer nerverna fram. Valet blir att svalka sig med hjälp en Sammontana-glass. Slutsignalen ljuder. Vinsten är nu bekräftad och det finns bara en sak att göra - unna sig ännu en Sammontana-glass och påbörja vandringen mot stan för att fortsatt fira segern.

Lukas Axelsson2021-02-10 16:40:00
Author

Fler artiklar om Fiorentina

En avgörande januari-mercato för Fiorentinas Champions League-drömmar