Stadio Artemio Franchi, 2022-03-13 12:30

Fiorentina - Bologna
1 - 0

Lille Lucas ledde La Viola
168 cm Lucas Torreira har brunkat in 1-0 mot Bologna.

Efter tre raka segrar i mitten av februari har Fiorentina nu tre raka matcher utan vinst. Bologna har å sin sida inte förlorat på tre omgångar. Senast lagen möttes vann Fiorentina borta med 3-2.

Bologna chocköppnade med ett lyft i ribban från Roberto Soriano redan efter 12 sekunder efter att Odriozola snubblat framför Terraciano och ställt Soriano fri. Bologna fortsatte att pressa högt, men efter fem minuter vaknade Fiorentina till och tog över fullständigt. De lila trummade på bra med både inpass och inlägg men tyvärr hade man ett för stort fokus på att få straff, vilket de väl egentligen skulle ha fått efter en för hands, men det var också ett par tveksamma och mindre sportsliga dykningar. Jag tror inte det är en vägvinnande anfallstaktik över 90 minuter att sträva så hårt efter straffar särskilt som domare Juan Luca Sacchi ställde sig kallsinnig till dessa försök.

Kapten Biraghi hade första skottet på mål med en frispark från höger i 35:e minuten men den gick rakt på duktige Lukasz Skorupski i Bologna-målet som tippade till hörna. Bologna hade ett par farliga kontringar: ena gången hamnade Terraciano i trångmål men han lyckades glidtackla iväg bollen i absolut sista stund, i nästa kontring blev Riccardo Orsolini fri med Terraciano, som rundades, men avslutet ur dålig vinkel gick i stolpen. Direkt efter Bolognas friläge stoppade Kevin Bonifazi lille Lucas Torreira bryskt vid en omställning och fick sitt andra gula kort och blev därmed utvisad. I slutet av första halvlek hade La Viola sitt vassaste anfall där den polske målvakten reflexräddade Biraghis stenhårda skott.

Fiorentina dominerade fullständigt i vårsolen på Artemio Franchi under den andra halvleken. Bonaventura testade distansskott med vänstern, Sottil och Biraghi matade inlägg från vänsterkanten, Torreira distanssköt i stolpen med högern, Gonzalez bredsidar på täckande back i ett lysande läge. 125 passningar, 5 passningar, 5 avslut krävdes, sen slog Biraghi ett inlägg mot bortre stolpen som Castrovilli skarvade in framför mål och där kom Cabral och Torreira och brunkade in det mest välförtjänta ledningsmålet den här säsongen för de lila. Tyvärr tappade Fiorentina koncentrationen efter ledningsmålet och de lät de vitklädda gästerna komma till en del anfall men utan att de skapade några riktigt vassa chanser. Terraciono som brukar vara säkerheten själv med fötterna ställde i likhet med första halvlek ännu en gång till det men försvaret rädde ut situationen.

Fiorentina vann mycket rättvist. 14-4 i chanser, 5-0 i avslut på mål och 9-1 i hörnor säger det mesta. Bäst på plan var vår lille ledare Lucas Torreira. Gonzalez och mittförsvaret gör också en mycket bra match.