Lagbanner

Summering av Fiorentinas mercato

Ännu ett fönster har stängt. Överlag så har det varit lugnt men Fiorentina gjorde några affärer trots omständigheterna vi befinner oss i.

En förhållandesvis lugn vintermercato är till ända. Under dessa tider så är det inte så konstigt att lagen varit försiktiga med att spendera de stora summorna. Vinterfönstret brukar vara en utmaning att få till bra affärer. Fiorentina hade som prioritet att plocka in en anfallare och det lyckades man med. Det ryktades även om att en innermittfältare skulle komma in och att chilenaren Pulgar skulle lämna men inget utav detta hände. Kouamé ryktades under en period vara nära att visas ut genom dörren men även där så blev det ingen affär och anfallaren är forfarande en del av truppen.

Detta var troligtvis sista fönstret som Pradè var sportchef för La Viola, vilket säkerligen påverkat utfallet på marknaden. Det är logiskt att Commisso inte var så sugen på att spendera pengar på spelare nu. Då det lär vara en ny sportchef men även en ny tränare från sommaren, vilket betyder att truppen ännu en gång ska inventeras.

Att hitta nya klubbadresser åt Saponara, Lirola och Duncan var något som Pradè lyckades med. Tre spelare som inte fått speciellt mycket speltid och inte tillhör Prandellis planer för vårsäsongen. Alla tre lämnade på lån så det återstå att se om de fortfarande kan ha en lila framtid. Cutrone har inte heller varit aktuell att ha kvar och fick åka tillbaka till England för att sedemera lånas ut till Valencia.

Jag kan tycka att man inte skulle ha några större förhoppningar inför detta fönstret. Vi har tagit upp oss på relativt säker mark, därför fanns det inget behov av direkta förstärkningar. Det blev bara en tung investering och det var i anfallaren Kokorin. Den enda positionen som verkligen behövde ytterligare kompetens. Därför tycker jag att fönstret får godkänt utifrån dess förutsättningar. Nu ska det bli skönt att kunna fokusera på vad som händer på planen, även fast man kommer med gläjde läsa om rykten gällande förstärkningar inför nästa säsong.

IN

Aleksandr Kokorin (Spartak Moskva) €4.5 miljoner
Youssef Maleh (Venezia) €700,000
Ivan Andonov (Levski Sofia) lån
Kévin Malcuit (Napoli) lån
Antonio Rosati (Torino) ej redovisat
Pietro Giordani (Sassuolo) lån

UT

Pedro (Flamengo) €14 miljoner
Niccolò Chiorra (Grosseto) gratis
Patrick Cutrone (Wolverhampton) avslutat lån
Youssef Maleh (Venezia) lån
Nino Kukovec (Celje) gratis
Alfred Duncan (Cagliari) lån
Christian Dalle Mura (Reggina) lån
Riccardo Saponara (Spezia) lån
Pol Lirola (Marseille) lån
Josip Maganjic (Sirok Bireg) gratis
Julian Illanes (Avellino) lån
Christian Koffi (Como) lån
Michele Zinfollino (Racing Aprilla) lån
 

Lukas Axelsson2021-02-02 16:15:00
Author

Fler artiklar om Fiorentina

En avgörande januari-mercato för Fiorentinas Champions League-drömmar