2021-01-29 20:45

Torino - Fiorentina
1 - 1

Oavgjort i dramatisk fajt mellan vänlag
Ribery gjorde sitt första mål för säsongen ur snäv vinkel efter fint samspel med Bonaventura.

Den 20:e omgången startade fredag kväll med match i Turin mellan vänlagen Torino och Fiorentina. Vad som började i all vänskaplighet slutade dock som någonting helt annat.

Efter en jämn första halvlek, med viss spelmässig mersmak för Fiorentina, stod det 0-0 efter varsin träff i virket. Vlahovic hade träffat stolpen i ett friläge och Zaza ribban lite senare.

Andra halvlek började som första avslutades i ett medelhögt tempo där lagen bytte anfallsförsök med varandra. I 50:e minuten hade Vlahovic en boll inne som dömdes bort för offside efter VAR-granskning. Offsajden var kanske inte hårfin men inte heller mer än 3 dm. I 61:e kom Torino i ett snabbt anfall där Castrovilli ramlade och fällde en Torinospelare mitt i plan precis utanför straffområdet. Castro fick omgående ett gult av domare Marco Di Bello men efter VAR-granskning ändrade han sig till ett rött kort för frilägesutvisning. Hårt men korrekt. Torino satte den efterföljande straffen i muren.

Efter utvisningen trodde man ju att Fiorentina skulle spela försiktigt och bevaka poängen man hade men istället så trummade La Viola på rätt hyggligt och Ribery lyckades i ett fint samspel med Bonaventura lirka in 1-0 ur snäv vinkel. Det var Riberys första mål den här säsongen och inget man såg komma efter tre riktigt usla halvlekar av fransmannen.

Bara ett par minuter efter Fiorentinas ledningsmål fick Milencovic frispark efter en tuff duell mot Belotti där båda spelarna spände sig, panna mot panna, mot varandra, och Belotti föll ihop à la Neymar i svåra plågor. En uppenbar överdrift men inget Di Bello tog hänsyn till, istället visade han ut Milencovic. Den hårt dömda andra utvisningen gav Fiorentina blodad tand och man visade fin grinta. Vlahovic, Bonaventura och Amrabat slet. Och när Kouamé kom in så gjorde han det också. Tyvärr lyckades inte Fiorentina hålla ut, i 88:e glidtacklade Belotti in 1-1 vid bortre stolpen. Torino försökte sen i sju extraminuter få till ett segermål men skapade bara två halvchanser.

Fiorentina slet och arbetade stenhårt hela andra halvlek och förtjänade segern för sitt uppoffrande arbete, men med 3-2 i avslut på mål så slutar matcher allt som oftast 1-1. Det gjorde matchen i Turin också.