2021-03-07 15:00

Fiorentina - Parma
3 - 3

Oavgjort i målrikt bottenmöte

Matcherna mellan Fiorentina och Parma har de senaste åren varit ganska målsnåla tillställningen. Inget av lagen har heller haft lätt för att göra mål den här säsongen. Frågan var hur det skulle gå på ett soligt Artemio Franchi.

Fiorentina öppnade försiktigt hemma i solskenet på Artemio Franchi. Eller så var det kanske Parma som var bra? Hursomhelst hade Parma bollinnehavet och Fiorentina försvarade med hela laget och låg rätt lågt i utgångspositionerna. Fiorentina hade också ett par jobbiga inledande bolltapp från Amrabat och Biraghi men Parma lyckades inte förvalta dessa gratisövertag överhuvudtaget. Matchen påminde så långt om första halvlek mot Spezia för tre omgångar sedan.

I den 27:e fick Fiorentina en hörna där Borja Valero petade kort till Pulgar som slog ett hårt och skruvat inlägg som Martinez Quarta mötte hårt med pannan centralt i straffområdet. 1-0 och Martinez Quartas första mål i Serie A. Domare Abisso hade precis blåst igång matchen igen när Pulgar stående på alla fyra i eget straffområde på väg upp efter ett felskär fick bollen spelad på sig. En solklar straff som Kucka i Parma förvaltade med en bredsida vid Dragowskis högra stolprot. Blytungt men rättvist.

Parmas kvitteringsmål väckte Fiorentina som kom igång bättre och efter en frispark prickade Milenkovic in 2-1 med en bredsida i huvudhögt läge efter en nick från bortre stolpen från Pezzela. Båda lagen hade svårt att skapa spellägen så att fasta situationer skulle bli avgörande kändes på många sätt rimligt. Det femtongradiga vädret värmde bättre än spelet.

Andra halvlek blev väldigt öppen och spännande. Släkten är värst heter det ju och det var tungt att se gamle Fiorentinabekantingen Kurtic skarva in 2-2. Milenkovic missade igen att nicka bort, precis som mot Udinese, och Malcuit gjorde inte hemjobbet på Kurtic som han borde. Parma hade sedan ett jätteläge innan de nickade in 3-2 och tog ledningen i den 86:e minuten. Där trodde jag ärligt att matchen skulle vara över. Men i 89:e fick Martinez Quarta iväg ett okej skott i ribban och i den 93:e minuten glidtacklade Pezzella in ett inlägg från nära kortlinjen som olycklige Parmaförsvaren Iacoponi stötte in i eget mål. 3-3 blev slutresultatet på en halvlek som återigen gav mig ett högt blodtryck.