2021-04-03 15:00

Genoa - Fiorentina
1 - 1

Oavgjort mot Genua efter Riberys utvisning
Iachini var tillbaka på Fiorentinas bänk efter Prandellis sammanbrott. Skulle han hinna få ordning på Fiorentinas läckande försvar?

På Fiorentinas bänk satt åter Giuseppe Iachini efter den gode Prandellis sammanbrott. Frågan inför matchen var om han skulle få fason på Fiorentinas försvarsspel, med tio insläppta mål på fem matcher, varav flera mot vekt motstånd, per omgående eller inte?

Fiorentina tog sig till ett soligt Stadio Luigi Ferraris i hopp om att öka avståndet till bottenskiktet av tabellen. Genuas tränare gjorde sin 100:e match för hemmalaget som inte hade förlorat hemma på nio omgångar. Skulle Fiorentina kunna bryta trenden?

Mattia Destro gjorde 1-0 efter ett vackert anfall där mittfältet inte följde med tillbaka. Det såg ut att vara offside men domaren gjorde ingen VAR-granskning. Med målet blev Destro den femtonde spelaren i Serie A att göra tio mål på en säsong för fler än fyra Serie A-lag. En liten bedrift vi inte borde ha bjudit på.

Men Fiorentina replikerade kort därefter. På en svepande långboll från Pezzella vann Castrovilli kampmomentet och nickade fram till Vlahovic som slog till direkt med vänster och satte ett lågt studsande skott i Perins vänstra burgavel. 1-1. Efter målet tog Fiorentina över matchen. I halvtid hade man 56-44 i bollinnehav, 7-3 i skott och 3-1 i skott på mål och Perin hade fått rädda två av skotten och Dragowski inget. Man hade 268-211 i passningar och 24-16 i vunna dueller. Med sån statistik ska man helst leda med minst ett mål. Det gjorde inte Fiorentina och värre blev det i andra halvlek när Ribery kom sent in i en duell i anfallszon och stämplade Zappacosta. Enormt orutinerat av Ribery som fortsätter att göra en blek figur som de flesta av Fiorentinas 30-plussare den här säsongen. Bonaventura hade andra halvleks bästa chans på nick men det är ju inte riktigt 31-åringens weapon of choice.

Genua jämnade efter utvisningen ut matchstatistiken men de förmådde inte att skapa något av värde trots 40 minuter med en man mer. Utan utvisningen tror jag Fiorentina hade kunnat vinna det här. Med oavgjort är vi alltjämt i ett utsatt läge.