Stadio Artemio Franchi, 2022-03-06 15:00

Fiorentina - Hellas Verona
1 - 1

Oavgjort som vanligt mot Hellas
Det blev oavgjort i Florens mellan Fiorentina och Verona. Fyra av de fem senaste matcherna mellan lagen har slutat 1-1.

Åttan Fiorentina mötte nian Verona i ett molnigt Florens. Tre av de fyra senaste mötena mot vänlaget Hellas Verona hade inför mötet slutat 1-1.

Skulle Fiorentina skaka av sig den försmädliga 0-1-förlusten hemma i cupen mot Juventus i veckan? Ett självmål av Venuti i 90:e minuten sänkte då ett Fiorentina som hade dominerat matchen mot den gamla damen både spel- och chansmässigt.

Båda lagen inledde försiktigt och kände på varandra. I nionde minuten ruschade Ikone iväg på högerkanten på en utmärkt utspark från Terraciano. Ikone bröt in mot mål och sköt, trots att skottet blockerades studsade bollen fram till Piatek som dämpade med låret med ryggen mot mål och roterade ett halvt varv och sköt på halvvolley 1-0. Ett klassmål av Piatek, och 50-metersutsparken från Terraciano höll högsta Manuel Neuer-klass. I 17:e fick Hellas straff efter att Milenkovic varit en tiondels sekund för sen och rensat ett inlägg där bollen dessvärre låg på Kevin Lasagnas fot. Terraciano chansade åt höger men Gianluca Caprari slog straffen mitt i mål.

I 25:e minuten hade Verona ett längre anfall med ett riktigt farligt inlägg mot bortre stolpen som, tack och lov, ingen Verona-anfallare nådde fram på. I 40:e minuten kom Lasagna helt fri men Terraciano räddade friläget exemplariskt. Sista tjugo minutrarna spelade Verona bättre mot ett blekt hemmalag som verkade ha Juve-fajten i benen.

Fiorentina gjorde ett tremannabyte i halvtid och inledde andra halvlek mycket bättre än man slutade den första. I 49:e minuten nickade planens lilla gigant Torreira precis utanför mål efter att ha brutit sig in mellan två Verona-försvarare. I 56:e fick samme Torreira öppet mål på ett hårt lågt inlägg från höger från Callejon, men han sköt högt över från mindre än en meters avstånd. Det var svagt att inte sätta den. Piatek sköt utanför på ett Biraghi-inlägg i 58:e minuten. Där och då hade Fiorentina verkligen tagit över matchen. I 63:e kom Torreira i djupled på Sottils inspel från vänster, men direktavslutet gick utanför Lorenzo Montipòs högra stolpe. Callejon hade en okej frispark i 73:e men tyvärr lågt och rakt på Montipò. Fiorentina ägde andra halvlek och hade 5-0 i chanser men matchen slutade 1-1. Kan man tänka sig.