Lagbanner
2018-11-20 20:45

Skottland - Israel

Prepartita Fiorentina-Roma

Prepartita Fiorentina-Roma

Det blir ett känslosamt och spännande möte när Roma gästar Artemio Franchi på lördagskvällen. Roma på jakt att säkra en Europa-plats och Fiorentina sugna på att gå om Milan.

Att det blir ett känslosamt möte ute på Franchis gröna matta imorgon råder det inget tvivel om. Både Pizarro och Montella känner Roma sedan en lång tid tillbaka och båda har känslor för Rom-klubben. Att man i Romas fall dessutom "släppte" Montella är säkerligen något som svider i de rödgula lite extra i dessa framgångens tider.
 
Fiorentina kommer formstarka med tre raka vinster i bagaget. Där finns stabila 2-0 mot Atalanta. Där finns 3-0 mot Sampdoria. Där finns också stökiga 4-3 mot Torino. Man har visat att man på allvar kommer att strida om tredjeplatsen ända in i det sista. Man har visat att man verkligen kan ge mäktiga Milan en svår kamp. 
 
Och framför oss nu står den sista prövningen. Vattendelaren. Matchen som avgör om vi verkligen kommer att pressa skiten ur ett svajigt Milan. Roma.
 
Hemmalaget har endast Savic borta från den ordinarie startelvan och där ersätter stabile Compper. Man spelar även 4-3-3 som känns helt naturligt och helt rätt i och med de kraftigt formstarka yttrarna Ljajic och Cuadrado. En stark och inspirerad startelva, som är beredda att ge 110% för att nå Champions Leauge.
 
Roma, som med list och flyt smugit sig upp på en femteplats är helt plötsligt uppe före både Inter och Lazio. Tack vare de nämndas oerhört knackiga ligaspel har Roma lyckats ta sig förbi och upp på en Europaplats, trots det faktum att resultaten inte varit särskilt övertygande.
 
Man har på de sex senaste (liga)matcherna tagit 11 av 18 poäng och bland annat kryssat mot Pescara och torskat helt rättvist mot Palermo. Något som verkligen inte borde resultera i avancemang i tabellen. Men Roma har även spelat i coppan och där har det gått bra. Nu är man vidare till final mot värsta rivalen Lazio. Det är alltså ett  relativt ojämnt men självförtroende-starkt Roma som besöker Firenze.
 
Förmodade startelvor(GdS):
 
Fiorentina(4-3-3): Viviano; Tomovic, Gonzalo, Compper, Pasqual; Aquilani, Pizarro, Borja Valero; Cuadrado, Jovetic, Ljajic
 
Roma(4-2-3-1): Lobont; Torosidis, Marquinhos, Burdisso, Balzaretti; Pjanic, De Rossi; Lamela, Florenzi, Totti; Osvaldo

 
Matchen sänds i tv4sport x-tra med start 20:45 på lördagskvällen. Jag ser framemot en vacker och välspelad match med mycket taktik och tekniska finesser. Med Tottis och Violas briljans kan det väl inte bli mycket annat?

Tips: 2-1

FORZA VIOLA
 

Johan Hornjohanhorn9@gmail.com2013-05-04 02:11:03
Author

Fler artiklar om Fiorentina

En avgörande januari-mercato för Fiorentinas Champions League-drömmar