Stadio Artemio Franchi, 2021-08-28 20:45

Fiorentina - Torino
2 - 1

Rättvis hemmaseger mot vänlaget Torino
Dusan Vlahovic omfamnas av lagkamraterna efter 2-0-målet mot Torino.

Fiorentina besegrade Torino i hemmapremiären med 2-1 efter mål av nye Nico Gonzalez och målsprutan Dusan Vlahovic. Fiorentina dominerade och Torinos tröstmål var deras enda skott på mål.

Fiorentina började i ett bra tempo och satte omgående press på gästerna från Torino. De första 20 minutrarna dominerande Fiorentina med eftertryck och man skapade tre hörnor och en handfull hyggliga chanser. Callejon började piggt men inläggen gick tyvärr rätt i famnen på Vanja Milinkovic-Savic i Torino-målet. Efter en halvtimme minskade det massiva bollinnehavet och Torino jämnade ut matchen spelmässigt. Men i 41:a kom Fiorentina loss i ett vasst anfall med mycket folk och Castrovilli matade fram till Nico Gonzalez som drog på ett precist vänsterskott vid vänstra stolpen, 1-0 till de lila, ytterst rättvist i en halvlek som La Viola dominerade, vilket statistiken också visade, bland annat 4-0 i avslut på mål och 63-37 i bollinnehav.

Torino, som var tvingade att göra mål för att ta poäng, öppnade andra halvlek bättre och matchen var spelmässigt jämn med ett litet övertag för Torino som fick sina första hörnor och som skapade ett par halvchanser. Men Fiorentina var starka och stod emot. I 63:a kom Duncan in istället för Castrovilli och han vann snabbt ett par dueller. I 71:a vann han resolut en boll på mittplan och passade rappt ut till höger till Bonaventura som slog ett fint inlägg som Vlahovic mötte med pannan, 2-0 vid Milinkovic-Savics högra stolpe. Fiorentina gjorde i 85:e ett dubbelbyte och tappade lite fokus. Duncan tappade boll utanför straffområdet och Sasa Lukic tog tillfället i akt och passade fram till Simoni Verdi som tröstmålade med ett vänsterskott i som inte alls såg otagbart ut.

I 93:e kontrar Fiorentina 4 mot 2 men passningen till Sottil är lite för brant och hans skott vekt och rakt på Milinkovic-Savic. I 96:e blåste Maurizio Mariani av matchen som Fiorentina vann ytterst välförtjänt.