Fiorentina - Bologna
0 - 0

Remi mellan Prandelli och Mihajlovic

Mållöst när Fiorentina tog emot Bologna under söndagseftermiddagen.

Fiorentina öppnade starkt med bra rörelse och högt bolltempo men de lyckades bara vaska fram ett par halvchanser och inga avslut på mål. Efter dessa resultatlösa första tio minutrar så tappade La Viola initiativet till Bologna som tog över matchen och skapade de vassare chanserna.

Vid några tillfällen så räddade Dragowski Fiorentina med, dels en snabb utrusning, och ett par reflexräddningar. Det stod 0-0 i halvtid men det var mersmak för Bologna, i en match med lågt tempo trots rimliga 8 grader på Artemio Franchi.

Andra halvlek fortsatte i samma stil, en klassisk låst Serie A-match där inget lag riktigt vågade vinna och där en hållen nolla alltid är något åtråvärt. Bologna försvarade sig framgångsrikt med 9 man när de inte hade bollen och Fiorentina med 8 när Bologna hade bollen.

De sista tio minutrarna tog Fiorentina över och Bologna såg riktigt trötta ut men hemmalaget lyckades inte vaska fram någon riktig farlighet, man hade faktiskt inte ett enda skott på mål på hela matchen. Jag har aldrig saknat Chiesa mer än idag (i samma match i fjol, det vill säga i somras, gjorde Chiesa ett minnesvärt hattrick).

Valero gjorde sin bästa match för oss sen återkomsten men Dragowski var Fiorentinas bästa spelare idag. I det gröna fältets schack mellan Prandelli och Mihajlovic blev det en tidig remi.