2021-08-13 21:00

Fiorentina - Cosenza
4 - 0

Säker seger i cupen
Två mål av Vlahovic i säsongspremiären när Fiorentina besegrade Cosenza i italienska cupen med 4-0.

Fiorentina dominerade den här tillställningen fullständigt direkt från start och hade bud på fler mål, men stolpe, ribban och Matosevic i Cosenzas mål stod i vägen. Matchen slutade 4-0 och La Viola fick en fin start på tävlingssäsongen 2021/22.

Det dröjde inte mer än fyra minuter tills Vlahovic hade premiärmålat för säsongen efter pass från Nico Gonzalez. De hade båda hängt kvar i straffområdet, efter att redan ha haft en hygglig målchans tidigare, och de stressade Cosenzaförsvaret och lyckades sno åt sig bollen till ett mycket billigt men påpassligt mål. 2-0 kom på nick från Gonzalez efter inlägg från Biraghi. Vilken debut för den nya argentinaren! 30 år och några dagar efter att Batistuta skrivit på för Fiorentina har vi fått en ny argentinsk anfallskraft.

3-0 kom precis före halvtidsvilan och var ytterligare ett Vlahovicmål. Fiorentina dominerade halvleken stort och hade 85-15 i bollinnehav. Man hade, givetvis, ett bättre tempo i sig än Cosenza men passningsspelet var mycket distinkt med hårda markare ofta levererade av en inspirerad Pulgar. 4-0 målet var matchens vackraste, en riktig praktstänkare ribba in från Venuti.

Fiorentina kunde ha vunnit med ytterligare ett par mål. De hade både stolp- och ribbträffar och en handfull stora chanser. Cosenza hade inte ett skott på mål på hela matchen. Fiorentinas höga försvarsspel fungerade felfritt. Det var knappt bollen fanns på La Violas planhalva överhuvudtaget. Efter en sån här match ser man ju gärna att Milencovic och Pezzella blir kvar båda två, försvarsspelet var verkligen utmärkt. Framåt var Vlahovic lika vass som i fjol, Gonzalez en frisk fläkt och Maleh helt ok. Callejon var nästan osynlig och svagast på plan. Biraghi slarvade som vanligt en del och blev ofta för lång med inläggen men samspelet med Maleh var helt ok. I andra halvlek gjordes en del byten men de förändrade inte matchbilden. Det är svårt att se vad Saponara ska kunna bidra med. Bonaventura jobbade bra och är en duglig terrier och rivig bollvinnare, men han har inte mycket klass. Lagets åldermän borde sitta löst till. Men med de ungdomarna Fiorentina skakar släpper fram så ska det inte behöva vara ett problem. Det var en fin start på säsongen.