Fiorentina - Crotone
2 - 1

Tre helt nödvändiga poäng i Florens
Vlahovic gjorde 2-0 på pass från Ribery i ett mönsteranfall från Fiorentina.

En fokuserad och stark första halvlek följdes av slarv och bristande fokus i den andra.

Fiorentina öppnade försiktigt i ösregnet hemma på Artemio Franchi. Successivt ökade man trycket och på en Crotoneförsvarares skarvning ut ur straffområdet gör Bonaventura en säker dämpning på bröstet och trycker till med högern på volley. Bollen får en fin toppspinn och loopar sig in i maskorna lite under det vänstra krysset. Ett klassmål och Bonaventuras första i Fiorentinatröjan.

Efter målet fortsatte Fiorentina att spela bra och med hög press. Efter ett fint anfall från vänsterkanten där Castrovilli passar Ribery och Ribery Vlahovic, skjuter Vlahovic 2-0 med vänstern i högra hörnet. Ett klassanfall och äntligen verkade det släppa för Fiorentina. På tre skott på mål satte man två i första halvlek och man kontrollerade matchen fullständigt.

Crotone öppnade, som man kunde förvänta sig, andra halvlek mer offensivt och jagade en reducering. Det öppnade för flera kontringslägen som La Viola slarvade bort. På en tilltrasslad situation nickar Simy hastigt och olustigt in 1-2 på ett passivt Viola-försvar i 66:e minuten, vilket skapade en smått outhärdlig spänning i en match Fiorentina borde ha avgjort tidigare.

Prandelli gör efter målet två dåliga byten: Vlahovic mot Kouamé och Igor mot Martinez Quarta. Det hade varit smartare att byta ut Ribery, som gör en riktigt dålig match, mot Pulgar eller Borja Valero för att säkra mitten och behålla bollinnehavet samt behålla en het Vlahovic på plan för att kontra in ett tredje mål. Men Crotone, som bara hade tagit två poäng på bortaplan den här säsongen, lyckas inte skapa något tryck mot Fiorentinamålet och när Valero gör ett fint inhopp sista tio så lyckas han och Kouamé döda matchen i anfallszon. Det blev inga fler mål i Florens.

Fiorentina måste arbeta på koncentrationen över 90 minuter. Idag var Amrabat ensam om att göra en hundraprocentig insats. Det är tveksamt om Ribery och Biraghi bör få fler chanser från start på ett tag.