Lagbanner
2021-03-13 18:00

Benevento - Fiorentina
1 - 4

Tripletta av Vlahovic mot Benevento
Vlahovic första tripletta för Fiorentina ikväll mot Benevento. Tredje målet höll världsklass.

Tripletta av Vlahovic mot Benevento

Fiorentina hoppade på Frecciarossa-tåget ned till Kampanien och Benevento för att möta laget med samma namn som staden på exakt samma poäng i Serie A-tabellen. Vem hade trott något sådant inför säsongen? Ja, inte jag i alla fall. Jag hade tänkt att vi skulle spela om Europa-platser och att Benevento skulle få kämpa för att slippa nedflyttning till Serie B.

Redan i sjunde minuten gjorde Ribery en tung pungdämpning på ett hårt inlägg och där satt man för en sekund med hjärtat i halsgropen över att det nu skulle kunna bli svårt att få till något offensivt. Men så var aldrig fallet. Ribery reste sig och startade ett fint anfall där Eysseric slog det låga inlägg som Vlahovic avslutade med ett distinkt lågt vänsterskott vid stolproten. 1-0 till gästerna och Vlahovics tionde kasse för säsongen. Med det blev han den tredje serben i Serie A:s historia och lyckas göra ett tvåsiffrigt antal mål under en och samma säsong. Killen är 21.

En kvart senare var det dags igen. Vlahovic tryckte in ett vänsterskott från nära håll i en stökigt situation efter en hörna. 2-0 till Fiorentina som tog över matchen och spelade ut Benevento på exakt det sätt som man hade velat se mot så många fler av de övriga lagen på den undre halvan av serien. Men Vlahovic var inte klar för dagen. I sista minuten före pausvilan höll han undan för drygt halva Beneventoförsvaret när han sköt ett magnifikt vänsterskott från en bit utanför straffområdet rätt upp i målvaktens vänstra kryss. Hattrick och ett vansinnigt vackert mål och ett av mycket få mål på skott från distans detta mentalt arbetssamma Fiorentina-år. Vlahovics första tripletta för Fiorentina.

I 56:e kvitterade Ionita på nick för Benevento direkt på en hörna och under ett tiotal minuter så såg det lite virrigt ut i Fiorentina och mitt nagelbitande blev en aning mer intensivt. De hade ett par halvchanser och några hörnor och Dragowski gjorde en Dragowskiräddning på ett närskott, och så var där en incident som kunde ha blivit en VAR-granskning för hands. Men ändå, det här var Fiorentinas match och man tog åter över matchen med samma eftertryck som i första halvlek även om Benevento fick ha mycket boll. I 75:e minuten tjippade Eysseric över Montipo i Beneventomålet efter en kontring. Det var nära att Vlahovic fick en tå på den tjippen och ett fjärde mål men Eysseric fick målet.

Kort efteråt gjorde Prandelli ett trippelbyte och med pigga ben och fin teknik bollade man sedan ut ett trevligt spelande men lite vekt hemmalag. 4-1 var faktiskt rättvist även om statistiken indikerar något annat.

Statistik från matchen

(Klicka på rätt match i vänsterkolumnen och de matchfakta du är intresserad av i mittkolumnen överst.)

Videosammandrag från matchen

Alex J2021-03-13 21:43:00
Author

Fler artiklar om Fiorentina

En avgörande januari-mercato för Fiorentinas Champions League-drömmar