2021-01-17 12:30

Napoli - Fiorentina
6 - 0

Utklassningssiffror i Neapel

Napoli besegrade Fiorentina med tennissiffrorna 6-0 på Sao Paolo med endast 7 avslut på mål. Bakom de brutala siffrorna var matchen egentligen ganska jämn.

Fiorentina kom till ett regnigt Neapel med en hedersam cupförlust i bagaget och inledde hyggligt med ett par anfall i det sexgradiga hällregnet på Sao Paolo. Napoli var desto effektivare och gjorde å sin sida mål redan på första anfallet, ett par snabba passningar i Fiorentinas straffområde, där La Viola försvarade med åtta man, och en strumprullare vid stolproten av Insigne och 1-0 till hemmalaget, mest från ingenstans. Efter en halvtimme hade Fiorentina, som jagade en reducering, 5-2 i chanser, 55-45 i bollinnehav, en studs i ribban och ett hyggligt avslut av Ribery som Ospina gjorde en kvalificerad räddning på. I 35:e minuten kontrar Napoli, en hård distinkt passning och en glidtackling senare stod det 2-0. Två minuter senare uppehåller Insigne fem Fiorentinaspelare nästan ensam på Fiorentinas planhalva innan han slår en hård markare som glidtacklas in. 3-0. Visst, Igor schablade med markeringen och borde ha sett Lozano komma farande men det är Insignies Maradona-klass dribblingar och pass som är skillnaden mellan lagen i slutet av första halvlek. Kort efteråt satte Zielinski fyran med en markare från långt håll vid samma stolprot som Insigne satte 1-0 vid och matchen var i praktiken över.

Med sin stora ledning kunde Napoli fortsätta att spela försiktigt och vänta på individuella misstag. De behärskade Sao Paolos usla gräsmatta bäst. Som vid upprinnelsen till 5-0 när Castro fäller Bakayoko i utkanten av straffområdet i en situation där Fiorentina egentligen har kontroll. När Vlahovic i stund tidigare lyckats få en vrickning förbi Ospina var Napoliförsvaret på plats och rensade på mållinjen.

Koulibily, Bakayoko och Insigne var otroligt bra. I Fiorentina utmärkte sig ingen. Men värst är som vanligt alla alibispelarna i La Viola: Venuti, Biraghi, Callejon, inhoppande Bonaventura och, det plågar mig att säga det, Castrovilli. Det är en gåta hur vi kan släppa in så många mål och försvaret måste givetvis kritiseras efter tennissiffrorna 6-0. Men det var en sådan dag då nästan allt gick in. Fiorentina har också haft såna, mot Juventus i närtid och mot Roma i cupen 2019 när Robin Ohlsen blev stor syndabock. Fiorentina visade moral trots att allt gick dem emot och de fortsätta att pressa ända till 85:e minuten. Napoli hade 7 skott på mål och satte 6.