Lagbanner
Vart är vi på väg?
Vi är nog alla i behov av en kram just nu

Vart är vi på väg?

Efter en tung förlust mot Napoli har tankar samt funderingar över projektet och dess framtid dykt upp.

Det är dagen efter en riktigt tung förlust. En förlust som slår undan benen på dig. En förlust som får dig att börja ifrågasätta. En förlust som sätter sina spår djupt i själen. Jag har fortfarande inte riktigt orkat ta tag i vardagen. Disken har växt sig enormt hög. Jag tror inte ens att en Patrik Sjöberg under sina bästa år skulle kunna skutta över det hindret. Nåväl. 

Hade Kristian Luuk frågat vart vi är på väg hade jag dragit på 10 poäng och utan tvekat ropat ”RAKT NER MOT HELVETET”.
För det är så det känns just nu. Det känns som att de brinnande lågorna har nått oss. Förlåt, jag är väl kanske lite väl melodramatisk. Det blir lätt så. Jag hade så stora förhoppningar när Rocco Commisso kom in. Det verkade vara en ambitiös herre, han hade pengarna och dessutom en högra hand med det ack så högra hand–kompatibla namnet Joe Barone. Kanske borde varningsklockorna klämtat redan då, jag menar om det låter för bra så är det för att det är just för bra. Det började ganska omgående tisslas om att arenafrågan var utav prioritet. Dock har inget hänt. Inget av positivt värde. Arenafrågan verkar nämligen fortsätta vara en fråga. Degen som Commisso har kommit in med har mest lagts på spelare som inte har något större vidarförsäljningsvärde utan ser slutet på sina karriärer. Så nu är vi här med en obalanserad trupp och med en interimtränare till sommaren.

För även om hjärtat är extra svagt för Cesare Prandelli så ser jag ingen långsiktighet med honom vid rodret. Ska jag vara frank så vet jag inte vad jag ser och det tror jag är hela prolemet med det här projektet. Vad är det vi ser? Vilka spelare ska leda oss framåt? Det gäller att snabbt få tydlighet i vad klubbens ambitioner är. Dels för att ge oss supportrar något att tro på och dels för att ge spelarna något konkret att gå efter. För Florens är en stad som förtjänar ett lag med ambitioner och tydlig målsättning.

Vi har viktiga matcher framöver. Med ett par fina resultat så kan vi distansera oss från nedflyttningsstriden och få lite ro, något som vi alla vet är en nyckelkomponent för en fotbollsklubb. 
Jag hoppas att vi kan vända detta tåget och börja tuffa på mot säkrare mark för jag orkar inte med ännu ett säsongslut med kniven mot strupen.

Inte för att jag tror det men om nu Commisso kan svenska och hittat in hit så vill jag bara fråga för tio poäng – Rocco, vart är vi på väg?

Lukas Axelsson2021-01-18 18:02:00
Author

Fler artiklar om Fiorentina

En avgörande januari-mercato för Fiorentinas Champions League-drömmar