Lagbanner

Viola Park

En historisk dag för alla vars hjärta slår för Fiorentina. Viola Park är ett ambitiöst projekt som ska göra Fiorentina till en klubb i framkant. Förhoppningarna är att parken ska kunna invigas inom en snar framtid.

Idag presenterade klubben Viola Park. En satsning utan dess like i klubbens historia. De första spadtagen togs och bilder knäpptes på nämnda spadtag. Efter att det sipprat ut lite rykten om att Commisso skulle kunna tänka sig att sälja klubben så visar han med denna satsning att sannngshalten i rykterna som florerade inte var speciellt höga. Idrottscentrumet som är Viola Park kommer vara ett utav de mest innovativa någonsin, i såväl Italien som Europa. Herrlaget kommer vara där, damlaget kommer vara där samt akademin. Närmare miljarden lär detta projekt kosta, inte en liten slant som klubben ska punga ut. En annan kan tycka att köpa en något dyrare vinflaska inför helgen är en investering, så det är inte annat än att man är imponerad av projektet.

Bygget kan stå klart redan sommaren 2022. Så om någon planerar sin sommarsemster inför 2022 så slår jag ett slag för att besöka Viola Park. Just namnet "Viola Park" är kanske inte det ballaste man hört, men jag tycker vi kan bortse från det och bara glädjas över att vi kommer få ett idrottscentrum av yppersta världklass. Anläggningen kommer byggas 7 kilometter sydöst om Florens, nämligen i orten Bagno a Ripoli. 

Arkitekten Marco Casamonti (som för övrigt verkligen ser ut som man tror en arkitekt ser ut) hade detta att säga om bygget:
— Precis som namnet antyder så ska detta bli en vacker park. Vårt mål är att skapa en miljö där idrottare kan arbeta med största möjliga lugn. Det kommer finnas 10 planer och 2 ministadioner. Om allt går smidigt så kan invigningen ske om 18 månader.

Som ni märker är detta en investering som kan ta Fiorentina till nästa nivå. Commisso tog återigen upp arenafrågan på presskonferensen men han hade inget nytt att komma med där, utan att det fortfarande görs värderingar av situationen. Han beklagade sig lite över den italienska byråkratin, förhoppningarna är dock att hitta en lösning så Fiorentina även inom en snar framtid ha löst arenafrågan på ett sunt sätt. 

Detta är en historisk dag, en dag som kan bli ett startskott för en lila framtid. Vi hoppas att grabbarna gör en fin insats mot Inter ikväll för att knyta ihop den berömda säcken. 

Viola Park - Dedicato Al Popolo Viola.

Lukas Axelsson2021-02-05 18:03:00
Author

Fler artiklar om Fiorentina

En avgörande januari-mercato för Fiorentinas Champions League-drömmar