Lagbanner
Violamercato 2013 UPPDATERAD (23/7): "Ilicic kommer att ansluta till Fiorentina"
Palermos skicklige sloven kommer att ansluta Fiorentina och väntas göra en medicinsk undersökning de närmaste 24 timmarna.

Violamercato 2013 UPPDATERAD (23/7): "Ilicic kommer att ansluta till Fiorentina"

Fiorentina gjorde en urstark mercato förra sommaren och skapade ett topplag. Denna sommaren gäller det att skaffa spets och bredd till truppen som till hösten även kommer att tampas ute i Europa. I årets mercatoblogg får du läsa om klara övergångar och rykten. Här har ni Violamercato anno 2013:

Klara in:
 
Oleksandr Iakovenko, Anderlecht
Ukrainsk offensiv mittfältare från Anderlecht. Född 1987.
 
Marcos Alonso Mendoza, Bolton
Spansk ytterback från Bolton. Kommer i grunden från Real Madrids akademi. Född 1990.
 
Joaquin Sanchez Rodriguez, Malaga 
Spansk yttermittfältare från Malaga. Succé med Real Betis och Valencia för att sedan hamna i Malaga. Bra rutin och erfarenheter från Europaspel. Född 1981.
 
Gustavo Adolfo Munua Vera, Levante 
Spansk målvakt från Levante. Otroligt stabil och man vet precis vad man får. Van vid att sitta vid bänken och är troligen tänkt som andrakeeper i Viola. Född 1978.
 
Marko Bakic´, Torino 
Montenegrinskt löfte. Offensiv mittfältare som fick lira några enstaka med Torinos A-lag förra säsongen. Viola har tidigare delägt Bakic men vann nu den blinda budgivningen. Född 1993.
 
Massimo Ambrosini, Milan
Italiensk mittfältare. Otroligt rutinerad och erfaren efter 17 år i Milan. En ledargestalt som för evigt sliter och gör sitt yttersta för laget. Tänkt som bänkspelare i Viola. Även en spelare som kan stötta yngre spelare. Född 1977.

Juan Guillermo Cuadrado, Udinese 
Fiorentina utnyttjade sin option och köpte loss 50% av Cuadrado. 

Nenad Tomovic, Genoa 
Fiorentina äger nu hela Tomovic då man vann den blinda budgivningen mot Genoa.

Mario Gomez, Bayern Munchen
Den tyske målspottaren lämnar sitt hemland för spel i storsatsande Fiorentina.

Marko Dabro, HNK Cibalia
Dabro är okänd för de flesta. En kroatisk supertalang som varit jagad av bland andra Chelsea, Man City & Juventus 

Josip Ilicic, Palermo
 Palermos president Zamparini hade bud från Fiorentina, Leverkusen och Liverpool. Fiorentina erbjöd 9m euro plus bonusar och var det sämsta budet. Pool erbjöd 3m mer och Leverkusen 5m mer. Zamparini var ytterst nära på att förkasta Fiorentinas bud men tack vare Ilicic starka vilja att gå till Fiorentina och Firenze accepterade Zamparini Fiorentinas bud och Ilicic sägs nu vara påväg till Firenze för en medicinsk undersökning för att sedan ansluta till laget uppe i Moena. Fiorentinas ägare Andrea Della Valle har på försäsongslägret uttalat sig  "Ilicic kommer att ansluta". 


 
 
Klara ut:
 
Alessio Cerci, Torino 
Italiensk ytter. Fick ett litet genombrott under tiden i Torino och fick chansen i landslaget. Trivs bra i Turin och passar bra in i deras spelsystem. Viola tappar Cerci då delägarna Torino köpte ut Violas halva precis innan den blinda budgivningen skulle starta. Född 1987.
 
Luca Toni, Hellas Verona 
Efter en förvånansvärt lyckad säsong och som en viktig kugge i laget lämnar veteranen Fiorentina. Visiten blev inte lång men man skiljs åt som väldigt goda vänner. Klubben satsar och Luca blir äldre och han har förståelse för detta. En annorlunda roll i Fiorentina var uppe på bordet men Toni som fortfarande har hungern kvar valde att flytta på sig och valde nykomlingen Hellas Verona. Ett glatt besked för alla oss som avgudar legenden Luca Toni.

Maxwell Acosty, Chievo (LÅN)
Ghananen som varit på lån nere i Juve Stabia hela säsongen fick flitigt med speltid i Serie B och har gjort bra ifrån sig. Nu lämnar han Serie B och lånas istället ut till Chievo. Efter lånetiden har Chievo en option att köpa 50% av Acosty. 

Felipe, Parma 
Brassen som var utlånad förra året sitter på en relativt hög lön och är ÄNTLIGEN är han såld. 

Haris Seferovic, Real Sociedad
Den unge anfallaren kommer att ha svårt för att ta en plats i storsatsande Fiorentinas anfall och säljs tyvärr till Real Sociedad. 

Michele Camporese, Cesena (LÅN)
Camporese som är tillbaka från sin knäskada blir utlånad till SerieB-laget Cesena. 

Andrea Lazzari, Udinese (LÅN)
Lazzari som var utlånad till Udinese förra säsongen lånas även denna säsong ut till just Udinese.

Lorenzo De Silvestri, Sampdoria (LÅN)
Samdoria lånade De Silvestri förra säsongen och kommer att göra det denna säsongen igen.

Stevan Jovetic, Manchester City 
Fiorentina bekräftar på sin officiella twitter att man har nått en överenskommelse med Manchester City angående försäljningen av Jovetic. Representanter från Fiorentina och Joveitc själv idag enligt rapporter varit i Manchester. Juventus låg länge i täten men fick se sig slagna då man inte klarade av att matcha de 30 miljoner euro i CASH som Fiorentina krävde. Det sägs att Jojo kommer att få 7 miljoner € per år och kontraktet sträcker sig över 5 år. Övriga detaljer och dylikt kommer troligen upp senare. Det enda som saknas nu är en underskrift av Jovetic själv.




 
Rykten in:
 
Marco Verratti, PSG
Sedan Gomez blev klar har det börjat ryktas om Marco Verratti till Fiorentina. Detta skulle finansieras med hjälp av pengar från försäljningen av Jovetic. Veratti var lite aktuell för Fiorentina redan förra sommaren men sedan kom PSG in med sedelbuntarna och ett ambitiöst projekt. 

(18/7): Uppgifter om att Fiorentina är beredda att erbjuda Verratti en lön på 3m Euro per år har kommit upp. Efter värvningen av Gomez gör de allt de kan för att få ännu en stjärnspelare till Florens.

Yann Sommer, Basel 
Schweizisk målvakt som spelar för Basel. Har lirat Champions Leauge och landslagsspelat med både ungdoms- och seniorlandslag.
 
Federico Agliardi, Bologna
Bolognas målvakt har ryktats till Fiorentina ett tag.
 
Michael Agazzi, Cagliari
Cagliaris målvakt har även han ryktats smått till Fiorentina

Nikolay Mihaylov, Twente
En bulgarisk målvakt som varit i Liverpools ägo i tre år. Där blev det dock inga matcher utan han blev utlånad till Twente och han spelar numera för just Twente i den holländska ligan. 2011 blev Mihaylov årets bulgariska spelare framför bland annat Berbatov.

 Radja Nainggolan, Cagliari
Cagliaris fine mittfältsmotor har ryktats till Fiorentina de senaste dagarna. Det har då ryktats om att Fiorentina ska lägga bud på två spelare från Sardinien. Den första målvakten Agazzi och den andra spekuleras vara just Nainggolan. 

Julio Cesar, QPR
Cesar som spelade förra säsongen i Premier Leauge och QPR ser ut att lämna QPR. Laget åkte ur högstaserien och en bra målvakt med en saftig lön verkar oerhört osannolikt att han stannar i sitt QPR. Fiorentina som sägs vara ute efter en förstakeeper kan givetvis se rutinerade Julio Cesar som ett mycket attraktivt alternativ. 



Rykten ut:

Adem Ljajic
Fiorentinas serb som gjorde succé denna säsongen har ett kontrakt som går ut juni 2014. Han har tidigare uttryckt att han helst vill stanna och Fiorentina ska försöka göra allt i sin makt för att förlänga med talangen. Det finns flera klubbar som uttryckt intresse och de två främsta stavas Atletico Madrid och Milan. Milan tycks ligga i förarsätet och Galliani är inte rädd för att avslöja sitt intresse för den unge serben.
(7/7): Nu har Ljajic dock gjort en kovändning och enligt italienska Mediaset har han ringt till Fiorentina och meddelat att han inte kommer att förlänga. Detta skulle då vara för att Ljajic redan har ett avtal med Milan inför säsongen 2014/2015 och låter därför kontraktet gå ut. Något som skulle påminna oss fans starkt om vad Montolivo gjorde mot oss inför säsongen 2012/2013 då Ljajic ryktas göra i princip samma sak.

Samtidigt rapporterar spanska Secondo El Mundo Deportivo att Atletico nu börjar pressa på för budgivning. Madridklubben sägs vara redo att betala 8m för Ljajic vilket sätter press på Milan att antingen ge sig eller utmana. 

(17/7): Uppgifter om att Ljajic kommer att stanna har börjat komma. Han är uppe i alperna och försäsongstränar med laget i detta nu och rykten om en eventuell flytt till Milan försvinner allt mer. Ryktena dog i takt med att "Robinho till Santos"-affären förtvinade.

David Pizarro
Det sas efter säsongen att PEK var trött på Italien. Att han var trött på allt fiffel och hur uppgjorda matcher avgjorde tabellen. Att den gode PEK var redo att lämna. 

(17/7): Nu har det kommit andra uppgifter och det är att Fiorentina återsignar Pizarro vilket betyder att han kommer att fortsätta med sin magi på Fiorentinas vackra mittäflt. 

Pizarro kommer med all säkerhet att stanna i Fiorentina. 

Facundo Roncaglia 

Stefan Savic 

Borja Valero 









 

Bloggen är ännu inte fullständig och kommer att uppdateras och byggas på dagligen. Viktigaste nu var att få ut en grund att bygga vidare på. Tack för ert tålamod. More to come! Forza Viola!
 
 

 
 

Johan Hornjohanhorn9@gmail.com2013-07-23 20:10:00
Author

Fler artiklar om Fiorentina

En avgörande januari-mercato för Fiorentinas Champions League-drömmar