2021-03-21 18:00

Fiorentina - Milan
2 - 3

Zlatans ruff och mål blev avgörande

Serietvåan Milan mot Fiorentina på 14:e plats. Ett spelartruppsvärde på 5,6 miljarder SEK jämfört med 2,3 miljarder SEK för Fiorentina. Skulle David kunna rubba Goliat hemma på Franchi?

Matchen var ung när Zlatan i 9:e minuten tacklade Pezzella fult i ryggen och sedan frispelas av en uppmärksam Kjaer på en långpass. Alla tittade efter offsiden, men Martinez Quarta upphävde den genom att inte ligga i linje med resten av backlinjen. VAR-folket tittade på offsidefrågan men borde egentligen ha tittat på ruffet fem sekunder tidigare. 1-0 till bortalaget på ett kyligt Artemio Franchi där flera spelare spelade med långärmat. Fiorentina deppade inte efter den tunga inledningen utan trummade på och i den 17:e minuten kvitterade La Viola på en fantastisk frispark från Pulgar upp i Donnarummas högra kryss. Donnarumma touchade skottet med höger hand men inte bättre än att frisparken borrade sig upp i krysset. Första halvlek var spelmässigt jämn. Pezzella hade en klack av Zlatanklass i ribbans undersida på ett hårt inlägg och Zlatan en tjipp mitt i Fiorentinas ribba i ett friläge. I slutet på första halvlek trampade Dragowski snett efter en utspark och skadade stödjebensvristen och tvingades lämna plats till Terracciano. Det var en trevlig första halvlek i ett bra tempo där inget lag vek ned sig och inget av lagen fick något egentligt spelmässigt övertag.

Fiorentina öppnade andra halvlek bra och efter ett fint anfall passade Vlahovic fram till Ribery i Milans straffområde och Ribery slog en rapp vänsterbredsida till höger om Donnarumma som var skymd av Milanförsvaret. 2-1 till hemmalaget och det kändes som om det är här skulle kunna sluta i en riktigt trevlig afton nu när Ribery för första gången på länge fått näta. Men Milan gav inte upp utan replikerade en kvart senare när de brunkade in en hörna och återigen visade varför de är Serie A:s mest poängframgångsrika lag på fasta situationer. Direkt efter målet gjorde Pioli ett smart dubbelbyte där Milan fick in pigga ben. Efter en snabb omställning sköt Çalhanoglu ett fint bredsidesskott från straffområdets vänstra sida in i Terracciano vänstra burgavel. Prandelli gjorde därefter ett dubbelbyte men det kom lite för sent och Fiorentina lyckades inte skapa fler målchanser. Matchen slutade 2-3 i Milans favör.

Det var ingen oväntad förlust men vi stod upp bra och kunde mycket väl ha fått oavgjort. Dragowskis skada kom olägligt och jag vill tro att han hade kunnat ha tagit något av de två målen Milan gjorde i andra halvlek. Hade Zlatan inte fått 1-0-målet hade det givetvis blivit en annan match men inget säger att den borde ha blivit så mycket bättre ur Fiorentina-perspektiv. Fiorentina gjorde det ganska bra och vi var aldrig utspelade som vi var mot till exempel Inter. Man bör känna till att Transfermarkt värderar Milans trupp till 5,6 miljarder SEK och Fiorentinas trupp till 2,3 miljarder SEK. Milan betalar spelarna 983 MSEK i lön per år, Fiorentina 601 MSEK. Det är tydligt att det är sådana summor som betalar en bortaseger i mars med 3-2. Money talks. Mr Comisso, please speak up.