Fokus på säsongsavslutningen: Napoli

Fokus på säsongsavslutningen: Napoli

I en artikelserie tar SvenskaFans tempen på lagen ute i Europa inför den rafflande säsongsavslutningen.

Fredrik Kreuger - Napoli-redaktionen

Hur är läget i laget inför säsongsavslutningen?

Just nu är känslan att inget spelar någon roll. Men givetvis hoppas jag att Napoli inte helt lägger av nu och behåller åtminstone en tolvpoängsledning säsongen ut. Å då spelar avstängningar och skador roll. Formen är helt ok, dock inte glänsande som tidigare i år. Uppstår inte flera skador än de på Mario Rui och Politano borde Napoli kunna göra en bra avslutning. Med risk för viss inställningsproblematik nu när allt är klart förvisso. 

Målet som klubben har - kan det fortfarande uppnås?
Det är uppfyllt får vi säga. Det ursprungliga målet var ny toppfyra-plats, under säsongen har det såklart skruvats upp till ett Scudettomål. 

Om vi blickar tillbaka över säsongen - vem har varit den största överraskningen så här långt? 
Kvaratskhelia överraskade nästan alla och har varit en otrolig injektion på den positionen i Napolis lagbygge. Som klubb längre ner i tabellen har Mottas Bologna imponerat. Bologna har oftast varit indragen i nedflyttningsstrid, nu har det sett helt annorlunda ut.



Gjorde vintermercaton någon skillnad för ert lag?
Gjorde Napoli en vintermercato? Det gick mig förbi i år. Det brukar inte vara ADLs melodi att göra affärer i januari.

Seriesegern är klar men vilka tar de återtående CL-platserna och vilka åker ur? 
- Jag tror Juventus löser de poäng som behövs. De två andra platserna är vidöppna. Möjligtvis har Lazio en liten fördel i sina redan inspelade poäng. Roma och Milanklubbarna gör upp om sista platsen. Ur den trion känns Milan svagast då laget nu gör sina "Piolimatcher", dvs en massa kryss. Jag tror att Inter har bäst läge att fixa fjärdeplatsen. Men vad som sker i CL-semifinalen kommer påverka både Milan och Inter i slutspurten av Serie A. 

Vem vinner skytteligan och vem tar hem priset som säsongens spelare i ligan?
- Osimhen borde kunna stänka in några till om han har motivationen. Visserligen har målformen varit sådär efter skadan men han vill nog vinna skytteligan nu när läget finns. I mina ögon ligger han även bra till för att få priset för säsongens bästa spelare. I år har han äntligen visat sin potential med kontinuerliga mål, mindre frånvaro pga skador och avstängningar. Han har varit den viktigaste spelaren i Napoli vilket tex märktes när han saknades mot Milan i CL.

 

SvenskaFans.com2023-05-16 09:00:00

Fler artiklar om Napoli