Fördel Napoli efter första mötet med Nice

Napoli vann med 2-0 hemma på San Paolo.

Som befarat satte Sarri en startelva som tagen ur säsongen 16-17 till gårdagens möte med Nice. Det gav dock resultat och utdelning eftersom Napoli inledde med att spela sig igenom gästernas försvar vid flera tillfällen med hjälp av fina kombinationer och snabba bollar. Insigne skickade fram ett par fina bollar in bakom backlinjen och redan i den 13 minuten förvaltade Mertens en sådan, rundade målvakten och placerade in 1-0. Napoli fortsatte därefter att dominera i spelet och kunde kanske med lite skärpa ha gjort ett andra mål. Mot slutet av halvleken jämnade spelet ut sig något och Nice skapade ett par halvchanser, bla. genom ett par skott som avlossades från strax utanför straffområdet.

I andra halvlek försökte bortalaget komma fram lite mer samtidigt som Napoli jagade ett andra mål. Dock var känslan att hemmalaget kontrollerade det mesta av matchen men även den magra utdelningen efter så många möjligheter kunde bli ett problem. I den 69 minuten spelade man vägg igenom Nices defensiv och Mertens gjordes ner innanför straffområdslinjen. In klev Jorginho för att skjuta från elva meter och han var iskall, 2-0.

Inhopparna Zielinski och Milik gav nytt blod till laget och kunde avlasta en del trötta ben mot slutet. Med drygt tio minuter kvar åkte Nice på två utvisningar, båda efter att spelare fått sina andra gula kort. Dels för en ksapning på zielinski, dels för efterföljande protester på det domslutet. Här kunde Napoli ha utnyttjat läget ännu mer med att göra ett tredje mål, men mycket av energin var slut. Laget hade dessutom haft många möjligheter, sammanlagt missade Mertens fyra lägen han kunde ha satt, Insigne två, Callejon två. Under sista tio minuterna försökte man, Milik brände jätteläge att göra 3-0 och i efterhand borde laget ha gjort minst ett till om vi ser till hela matchen och möjligheterna. Men det var som inte riktigt hade skärpan och trots allt var det första tävlingsmatchen för säsongen.

Inget insläppt mål bådar gott, 2-0 är bra siffror att åka till Nice med och dessutom syntes kvalitéer i spelet som känns tryggt. Detta är långt ifrån klart, fransmännen kommer att vara hetare hemma, men å andra sidan kan en eventuell matchbild med förande hemmalag passa Insigne och kompani perfekt. På tisdag stundar returen. På lördag startar Serie A med Verona away.

Matchfakta:
Napoli: Reina; Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam; Allan (Rog 85), Jorginho, Hamsik (Zielinski 59); Callejon, Mertens (Milik 75), Insigne

Nice: Cardinale; Jallet (Burner 94), Souquet, Dante, Le Marchand, Sarr (Boscagli 59); Seri, Koziello; Lees-Melou, Plea, Saint-Maximin (Walter 83)

Mål: Mertens 13, Jorginho 70