Förlust i EL

Napoli föll med 2-3 mot Spartak Moskva i andra omgången av EL.

Napoli klev in som favoriter hemma mot Spartak Moskva och det var verkligen med besked som laget visade upp detta faktum. Efter 14 sekunder gjorde Elmas 1-0 efter en målvaktmiss och det satte sedan matchen under första halvtimmen. Napoli radade upp möjligheter, tex borde någon av Petagna eller Zielinski ha gjort ytterligare mål. Hemmalaget kontrollerade det mesta och gästerna såg svaga ut.

Men så klev Mario Rui in med en sträckt fot, levererade en ful stämpling och fick lämna planen. Solklart rött och nu fanns läge för en förändrad matchbild. Dock var inte Spartak Moskva speciellt heta, skaffade sig ett större bollinnehav men kom aldrig fram ordentligt för att hota.

Den andra halvlken inleddes på samma sätt, Moskva försökte utan udd och därför kom kvitteringen överraskande. Ett skott styrdes och meret var helt chanslös. Efter 1-1 tog gästerna över mer och kunde mot slutet springa in två mål. Osimhen reducerade, Spartak fick även de en utvisning, men det slutade 2-3 i en dramatisk match.

Utvisningen på Mario Rui förändrar hela matchen och vi kan konstatera att det rent poängmässigt blir en onödig förlust. Trots att det "bara" är EL så ska Napoli gå vidare ur en sådan här grupp och knappast förlora på hemmaplan. Sedan kan vi såklart hävda att laget ska gå all-in i Serie A och skippa denna cup, speciellt efter ligastarten. Men 2-3 är onödigt.

Tyvärr är konkurrensen för svag på vänsterbackspositionen annars hade detta varit ett bra läge att plocka bort Mario Rui ur startelvan. Det är en sorglig utvisning som sänker Napoli i dagens match. Det såg innan det röda kortet ut att kunna bli en enkel och bra dag på jobbet, man var det klart bättre laget utan att ens förta sig under de första 30 minuterna. Moskva var inte bra.

Men, en förlust skulle såklart komma snart och bättre i EL än i Serie A. Troligtvis är Napoli knappast knäckta av kvällens resultat, snarare borde man vara arga. Det är positiv ilska som kan ge energi till Fiorentina på söndag.

Fredrik Kreüger2021-09-30 23:16:46
Author

Fler artiklar om Napoli