Frosinone 0 - 3 Roma: "Mile Svilar ny förstamålvakt"

Frosinone 0 - 3 Roma: "Mile Svilar ny förstamålvakt"

Trötthet efter intensiv match i Rotterdam på torsdagen stoppade inte Roma. Ny seger med roterade stjärnor spär på harmonin i huvudstaden.


Säsongens kortaste bortaresa, dryga timmen sydöst om Rom, blev en komfortabel seger trots Daniele De Rossis roteringar på stjärnorna Dybala och Pellegrini.  

Motståndet tillika hemmalaget Frosinone har under säsongen visat att Stirpe Stadion, som namngetts efter Frosinone-presidenten Maurizio Stirpes pappa, Benito Stirpe, är långt ifrån någon lätt arena att hämta tre poäng på.
Men just hämta tre poäng, var vad Roma gjorde.  

Ledningen i första halvlek var knappast rättvis, men för tillfället har Roma självförtroendet och tajmingen att exempelvis vår tidigare andramålvakt, Mile Svilar, lyckas visa sin goda form och räddar Roma från kvittering och möjligt underläge.  
Sedan i andra halvlek korrigerar Daniele De Rossi den svaga första halvleken med byte på Lukaku och Huijsen, som senare gav stor effekt med en betydligt bättre andra halvlek.  

Bortaspelet har varit uselt under hela säsongen. 
Men med “ultima bandiera” vid sidlinjen, tog Roma ikväll sin första bortaseger med hållen nolla och sin fjärde av femte seger (totalt) sedan tränarbytet.  
Daniele De Rossi fortsätter charma och imponera.  


Huijsen 

Mittbacken född 2005 lät Llorente vila inför torsdagens returmöte mot Feyenoord och blev direkt bidragande när han överraskade alla med ett välplacerat precisionsskott som gav Roma ledningsmålet. 

Troligtvis kommer holländaren inte göra några fler liknande mål i framtiden, så det är svårt att klandra honom för firandet han bjöd på.  

Hopp och skrik kopierat av Cristiano Ronaldo togs föga förvånande inte väl emot av hemmapubliken i gult och blått.  
Extra kontroversiellt blev det eftersom Frosinone var den klubb som utmanade Roma om Huijsens signatur i januari, då ägarklubben Juventus var villiga att låna ut honom.  
Huijsen valde Roma, trots möjligheten till mer speltid och eventuell stabilare framtid i Frosinone.  

Sporchef Guido Angelozzi i Frosinone, valde därmed att vädra sin förvåning mot Huijsen och Roma.
Nykomlingen led av allvarliga mittbacksproblem, därmed påpekade Angelozzi synpunkten att konkurrensen minsann är tuffare i Roma, och att det borde varit ett tillräckligt stort skäl för tonåringen att inte välja bort Frosinone.  

Vart Huijsen spelar fotboll nästa säsong blir spännande att se. 
Roma däremot, har ingen utköpsklausul.  
Men ikväll, får man unna tonåringen uppmärksamheten han fått efter första kvällen i rampljuset.  
Trots ovissheten om han blir kvar till nästa säsong.
 

Huijsens "provokativa" målfirande.


Svilar  

Belgaren med serbiskt ursprung har fått hålla sig till bänken sedan sin ankomst till Roma. 
Men i takt med att Rui Patricio blir allt för mycket till åren, har Daniele De Rossi tillsammans med Svilar lyckats tajma hans inträde till startelvan i helt rätt läge.  

Han stod för en godkänd insats i torsdags mot Feyenoord, ikväll gör han sin bästa match i Roma-tröjan och blir avgörande att Roma inte tappar matchen i första halvlek.  

Länge har det skrikits på en ny målvakt, men undra om inte klyschan “ersättaren finns i truppen” äntligen kan stämma, även i Roma. 

Svilar kom upp som en stor talang, framförallt efter CL-debuten för Benfica mot Manchester United 2017, där han slog Iker Casillas och blev den yngsta målvakten någonsin att spela i CL.  
Senare kom petningen och flytten till Roma blev möjlig några år senare.

Daniele De Rossi var glasklart tydlig i sitt uttalande efter matchen, och meddelade att från och med nu, kommer Mile Svilar vara etta på målvaktspositionen.  
Ett mycket intressant drag som öppnar Mile Svilars chanser att stanna i Roma fast att sommarmercaton väntar, där Roma förväntas leta efter ny målvakt.  


Svilar debuterande som 18-åring i CL för Benfica. 



En seger mot lilla Frosinone ändrar inte hela världsläget, men det Daniele De Rossi gjort och fortsätter visa i varje ny uppgift som uppstår som Roma-tränare värmer och imponerar på alla sätt och vis. 

Ikväll efter matchen tar han på sig ansvar över Lukakus svaga insats, han poängterar värdet av den återfyllda (tidigare avstängda) bortasektionen och ser ödmjukt framemot alla nya erfarenheter han får som huvudtränare i Serie A. 

Alla dessa ödmjuka uttalanden tillsammans med hans fingertoppskänsla och det speltaktiska, gör honom för stunden helt perfekt.  

En man av folket och alltid en ledare för huvudstaden. 


AS Roma 6.5  
Mile Svilar 7.5  

Melker GaddMelkerG_202024-02-19 06:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?