Gli Svedesi - Veckans prestationer

Vissa börjar hitta formen, medan andra börjar närma sig frysboxen. Nedan hittar du en kort summering av italiensvenskarnas prestationer.

Emil Holm, Atalanta
Den mest formstarke svensken i Serie A. Gasperinis energifotboll passar honom som handen i handsken och trots att han enbart spelade 64 minuter lyckades han vinna flest tacklingar, flest dueller samt göra flest finter i matchen. Som körsbäret på tårtan var han en ribbträff från att skriva in sig i målprotokollet. Prestationen uppmärksammades av många, däribland den kända statistiksajten "WhoScored," som inkluderade honom i veckans lag. Matchen slutade 3-1 till Atalanta, efter två mål från den mycket formstarke Milan-floppen De Ketelaere.

Isak Hien, Atalanta
Fortsatt skadad. Har börjat träna på egen hand inför en stundande återkomst de kommande veckorna.

Jesper Karlsson, Bologna
Vi var många som slog på matchen med hoppet om att få se Karlsson i åtminstone några minuter. Dessvärre har mycket förändrats sedan han blev skadad i November. Motta har börjat starta två 19-åringar, Fabbian och Urbanski, på respektive kant. Detta innebär att Saelemaekers, som Karlsson tidigare konkurrerade med, är första namnet från bänken. Denne lyckades även göra mål i den 86:e minuten och kan på så vis ha säkerställt att Karlssons första minuter kommer dröja längre än vad han förmodligen hade hoppats på. Påtal om unga yttrar säkrade Bologna 18-årige Kazper Karlssons signatur från Halmstad, likt Kulusevski för Bergvall i Tottenham kan Karlsson komma att ta sin namne landsman under sina vingar.
  Pontus Almqvist, Lecce
Spelade 90-minuter i den mycket imponerande hemmavinsten mot Fiorentina. När klockan nådde 90 minuter stod det 1-2 till Fiorentina, men på "City-manér" lyckades Lecce vända matchen till 3-2 på 2 minuter. Almqvist spelade en stor roll i lagets framgång genom att skapa flest chanser samt ordna flest frisparkar. En av dessa var frisparken som gav Lecce ledningen. I matchens inledning hade han en bra möjlighet att komma med i målprotokollet, men nicken var mitt på Terracciano. Summa summarum bör Almqvist vara nöjd med sin insats och ett styrkebesked att han får spela hela matchen. Lecces första seger detta kalenderår!
  Jens-Lys Cajuste, Napoli
Gjorde inga misstag, men stack inte ut speciellt mycket. Napolis prestation mot ett rörigt Hellas Verona var inget att höja till skyarna. I Zielinskis frånvaro, till följd av dennes vägran till att förlänga sitt kontrakt, fick Cajuste än en gång starta. Trots att Napoli var svaga mot ett Hellas Verona i tumult skötte sig Cajuste väl och spelade nog upp sina aktier lite grann. Anguissas återkomst var inget märkvärdigt och med dessa förutsättningarna kommer Cajuste med största förmodan bli en mer frekvent startspelare under denna halvan av säsongen.

Serie B:

Alexander Jallow, Brescia
Efter föregående matchens bänkning var Jallow tillbaka i startelvan i helgens match mot Cittadella. Han axlade förtroendet och gjorde ett fullt godkänt jobb till vänster i Brescias 2-0 vinst.

Riccardo Gagliolo, Ascoli
Efter förra veckans debut fick Gagliolo se helgens match från långsidan. Ascoli förlorade matchen och den gamle AIK-försvararen Väisänen prioriterades över Gagliolo. Om det var rätt eller fel beslut lämnar jag osagt!