Goals of the week (omgång 26)

Omgångens snyggaste mål hämtas från Milano där Milan och målskytten Rafa Leaõ tidigt tog täten med en ruggig strut i mötet med Atalanta. Vidare tar vi oss till Salerno och jumbon Salernitanas hemmamöte mot formstarka Monza, där Milan-lånet Daniele Maldini tillsammans med Gagliardini elegant visade vägen för Monza. Slutligen på plats tre synar vi Mateo Reteguis bissa i hemmavinsten mot Udinese.

#1 – Då var det dags för Milans allra största stjärna att kliva fram i rampljuset igen, efter en skrattretande lång måltorka i ligaspelet. Han har på senare tid gjort det bra i europaspelet och gjort mål i båda mötena mot Rennes, men även i Coppa Italia (både mot Cagliari och sedan även i uttåget mot Atalanta). I ligan noterar vi att senaste målet från Rafa Leaõ kom i hemmamötet mot Hellas Verona (omgång 5), vilket måste sägas är katastrofalt svagt i paritet med kvaliteten på spelaren i fråga. Målet är en soloräd som likt målet mot Rennes i veckan, är lite hackigt till en början. Rafa får en pass från Theo Hernandez som befinner sig på sedvanlig possition till vänster på offensiv planhalva. Väl där marcherar han mot mål där han med både tur och skicklighet kommer förbi två Atalanta-försvarare. Därefter blir allt bara en ljuvlig syn för åskådaren då han med power och precision inte övertänker situationen (som han brukar göra), utan istället bara pangar in 1-0 där bollen med hårdhet slickas in i högra krysset. Atalanta kvitterade lite senare i första halvlek vilket slutade i att lagen delade på poängen. Slutresultat: 1-1.

#2 – Vi tar oss ned till Salerno och mötet mellan Salernitana - Monza där bortalaget fortsätter på vinnarspåret efter triumfen senast hemma mot Milan. Det satt långt inne innan Monza slutligen fick hål på hemmalaget, 0-0 stod sig till minut 78 då ett forna blåsvart/rödsvart-samarbete hamnade i fokus. Roberto Gagliardini (ny från Inter i år) och målskytten Daniele Maldini (lån från Milan) visar på ett exemplariskt väggspel som får hela Salernitana att se ut som lyktstolpar. Med snabbhet och bra spelsinne får Maldini tillbaka bollen på läppen efter "väggen" med Gagliardini för att sedan driva bollen något steg och slutligen placera in den i bortre bakom Ochoa i Salernitana-kassen. Matteo Pessina uttökade några minuter senare till 0-2, vilket blev slutresultatet.

#3 – Vi har kommit till sluttampen och tredjeplatsen för omgångens snyggaste mål. Målet hämtas från Genoas hemmavinst mot Udinese där den argentinsk-födde italienaren Mateo Retegui åter gästar listan. Anfallet startar genom att spanjoren Aaron Martin (bosman från Mainz inför säsongen) slänger iväg ett misslyckat inlägg från vänsterkanten som stannar på en Udinese-försvarare. Försvaret är dock inte av högsta klass utan istället för att bollen rensas bort landar bollen på ovansidan av rensningsfoten och bollen flyger upp i luften med en backspinn, som Retegui kvicktänkt nog inte annat än cyklar in. Slutresultat 2-0.