Goals of the week (omgång 27)

Goals of the week (omgång 27)

Omgångens mål var enkelt att utse i Udineses back Hassane Kamaras mycket fina cykelhistoria. Därefter har vi en assist som jag är ruggigt svag för, en bakåtklack på ett tillslag, producerad av Napoli-mittfältstanken Franck Anguissa, som räddar en hård boll på väg ut till inspark, för att istället smörklacka bakåt till målskytten Amir Rrahmani. Avslutningsvis siktar vi in oss på "Carboni till Carboni".

#1 – Omgångens mål hämtas från bottenmatchen Udinese - Salernitana där en viss back slutligen fick göra sin måldebut i Serie A. Det tog hela 24 matcher för backen att slutligen hitta nätet. Udineses 30-åring har ägts av klubben sedan januarifönstret 2022, då han köptes från syskonklubben Watford i England, men som i samma stund som köpet genomfördes lånades tillbaka till Watford, resterande 2022 och även hela 2023. Med det sagt är det hans första säsong i Serie A och det är fanimej ingen dålig måldebut vi här skådar! Slutresultat: 1-1.

#2 – Omgångens tvåa är hämtad från Sassuolo - Napoli, en kläm-match (spelades i torsdags i förra veckan, och avser omgång 21). En riktig målfest där hemmalagets katastrofala form verkligen skulle sättas på pränt. Efter ett snyggt 1-0-mål från Sassuolos mittfältare Uros Racic i den 17:e minuten var det hemmaledning i exakt 12 minuter, sedan skulle överkörningen påbörjas. I matchminut 29 får Franck Anguissa en brant och hård djupledsboll att jobba på till höger i straffområdet. Då bollen är aningen brant och bollen hårt slagen finns det i princip endast en möjlighet till att undvika bollen rinna ut till en inspark - att hitta klacken. Klacken hittas genom att bollen blir en perfekt passning för målskytten Amir Rrahmani som dunkar till bollen på ett tillslag. Målet i sig är inget märkvärdigt då den faktiskt går på målvakten och in, men ett mål att minnas, helt klart! Därefter hann även målskytten Victor Osimhen göra två enkla innan halvtid. Slutresultat 1-6. 

#3 – Slutligen tar vi fram ett snyftmål i Monzas hemmatorsk mot Roma, där Roma, som är i sin finaste form öste på och till slut ledde med hela 0-4 innan Andrea Carboni till sist fick dunka in en liten karamell som plåster på såret. Målet framhävde inte särskillt mycket känslor då matchen för länge sedan var avgjord, men att med besvikelse och frustration dra iväg en sån här missil upp i ett kryss, måste ändå kännas för målskytten i fråga. En riktig missil som blir till verklighet efter att Valentin Carboni (lån från Inter) spelar bollen sidledes till målskytten Andrea Carboni, som dunkar på och ser bolluslingen segla in i närmsta kryss. Slutresultat 1-4.

Calle SvenssonCALLE_SV2024-03-08 15:54:32
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)