Goals of the week (omgång 30)

Goals of the week (omgång 30)

Vi är tillbaka med det finaste från omgång 30 och det fanns mycket att välja mellan. Omgångens mål hämtas från Bolognas hemmakross mot Salernitana där Riccardo Orsolini hade one man show ute på högerkanten. Vidare hämtar vi ett kliniskt avslut då Teun Koopmeiners åter stärkte sina aktier i Atalantas vinst mot Napoli. Vi knyter säcken med att syna Bolognas Charalampos Lykogiannis läckra stolpe in-finish.

#1 – Målskytten Riccardo Orsolini har hunnit bli 27 år och gör sin bästa säsong i karriären och är lite "back from the dead". Sägs enligt många vara en talang som dog ut och där många nog trodde karriären skulle dala ordentligt när Juventus 2019 slutligen sålde honom, då han aldrig lyckades ta en tröja i Turin-klubben. Efter utlåningar till både Ascoli (som han köptes ifrån) och till Atalanta lånades han slutligen ut till Bologna 2018. I den sistnämnda klubben hamnade saker och ting på plats där han till slut köptes loss från Juventus. Det ska sägas att han redan förra säsongen gjorde det bra med 11 mål och 4 assist, men det är i år som det verkligen har lossnat. Med 10 mål och 2 assist på 26 matcher har han tillsammans med holländaren Joshua Zirkzee gjort sig till en av lagets stora namn, där Bologna i skrivande stund har 5 poängs marginal ned till Roma för CL-garanti i höst.

Målet skapas genom en annan Riccardo, närmare bestämt Riccardo Calafiori. Mittbacken serverar en ruggig crossboll från egen planhalva djupt ner på höger offensiv plan. En boll som sugs ned fint på foten av Orsolini som med vessel-snabba fötter skojar bort backen och viker in med vänstern för att dra till pärlan som dundras in från yttre straffområdet hela vägen till den bortre burgaveln.



#2 – Det är svårt att finna ord över hur jävulskt bra Atalantas juvel Teun Koopmeiners är för stunden. Han gör i år sin hittils starkaste säsong i karriären och Atalanta kommer med säkerhet tjäna en jävla massa dollars när han i sommar kommer säljas. Frågan är vilken klubb det blir, de starkaste ryktena säger Premier League och Manchester United har där nämnts som potentiell köpare. Även Juventus sägs rycka i honom - time will tell! 

Målet är en spik i den så kallade kistan då Atalanta vann stort mot Napoli med 0-3. Målet är ett klassnummer där backen Matteo Ruggeri är med i anfallet och slår en kortpass in i straffområdet där målskytten Koopmeiners visar bollbehandling på hög nivå. Med en mottagning i farten och med ett litet pet avslutar han sedan med ett smek i bortre.



#3 – I bronspengen blickar vi tillbaka till Bolognas vinst mot Salernitana där greken Charalampos Lykogiannis får sätta punkt med en läcker bredsida efter ett fint samarbete med Milan-lånet Alexis Saelemaekers. En fin boll slås till en ren vänsterkant i offensiv riktning som greken med trötta buggar tar hand om. Genom att spela bollen vidare i djupet klackar Saelemaekers tillbaka bollen på en touch in i banan där Lykogiannis hittar en liten ren stig för att bredsida in finalen via stolproten.

Calle SvenssonCALLE_SV2024-04-04 23:21:01
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)