Goals of the week (omgång 32)

Goals of the week (omgång 32)

Omgångens mål hämtas från Gianluca Scamacca (Atalanta) som med spikrak formkurva och elegans tar emot, lägger upp och levererar omgångens strut. Tvåa på listan är förra omgångens vinnare, Napolis Matteo Politano, där vi synar en doja av guld. Omgångens trea hittas i Udinese - Roma där bortalagets bjässe Romelu Lukaku med power dundrar in kraftnicken.

#1 – Omgångens beauty är vacker som en saga. Det går att ifrågasätta medvetenheten i Scamaccas förstatouch, där han lägger upp bollen till sig själv, men oavsett omedvetet kontra medvetet, är det en fucking beauty han därefter levererar. Vi tar det från början: Teun Koopmeiners spelar in en hård markpass in mot straffområdets centrala del, där Scamacca tar emot passen med en genialisk bredsida som resulterar i att bollen lyfts i riktning mot mål. På volley släggar han in den där drömvristen som betydde 1-0 hemma mot Verona. Scamacca skulle därefter även servera en fin assist till Edersons 2-0. Trots total dominans av hemmalaget lyckas Verona komma tillbaka där matchen till slut slutade med delad poäng och 2-2 som slutresultat.


 

#2 – Vi lämnar Bergamo och tar oss til Neapel där Napoli tog emot Frosinone. En match som hemmalaget gasade igång ganska direkt med en hög press och flera försök till ett tidigt 1-0. Målet skulle komma och i minut 16 var det showtime. Matteo Politano är åter på listan och likt förra omgången är det en riktig kalasträff den här gången också. Ett solonummer där han får bollen till höger på Frossarnas planhalva i linje med straffområdeslinjen. Med vessel-snabba fossingar och driv inåt i banan swichar han förbi motståndare och avlossar raketen som seglar hela vägen in i bortre burgavel. Matchen var spretig där båda lagen blandade och gav. Med misstag av den högre skolan i Frosinones 1-1 skulle Napoli återta ledningen i 2-1 ganska direkt efter kvitteringen, men där Frosinone slutligen skulle få med sig en poäng då tvåmålsskytten Cheddira visade vägen med sitt 2-2. En blytung poäng för nykomlingen som definitivt kan visa sig betyda överlevnad i högsta serien när den väl ska summeras. Dock ligger laget trots poängen på nedflyttningsplats, men där chanserna även får sägas vara vara goda så länge laget undviker att förlora. Napoli däremot visade med detta poängtapp att Champions League förmodligen får vänta till som tidigast säsongen 25/26 då det absolut inte är godkänt att på hemmaplan tappa poäng mot jumbolag när poängen betyder som mest.



#3 – Vi knyter ihop 32:an med att syna Romelu Lukakus exceptionella nick som innebar kvittering i bortamatchen mot Udinese. Ett fantastiskt inlägg från höger i banan av Bryan Cristante som med kraft och precision skyfflar in mot boxen där Lukaku trivs som bäst. Inga undantag här där skallen rättas upp och med perfekt timing skallar in bollen i nät. Målet var det sista i en match som aldrig spelades klart p.g.a. obehagligheter i form av Romabacken Evan Ndickas plötsliga kollaps i minut 82. Domaren beslutade ganska direkt att avbryta matchen och båda lagen får därför infinna sig i att slutföra den vid ett senare tillfälle.

OBS: Tyvärr har Youtube blockat att dela innehållet från matchen p.g.a. Ndickas kollaps, men titta gärna via länken nedan:

https://www.youtube.com/watch?v=vo5Mf_r3W-M

Calle SvenssonCALLE_SV2024-04-18 23:22:30
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)