Goals of the week (omgång 36)

Vi är tillbaka med smarriga kassar från omgång 36. Omgångens mål hämtas från Milano där Rafa Leao förvaltar Benacers på-läppen-pass i att powersprinta ifrån back och på köpet skoja bort keepern. Tvåan hämtas från samma match där Tijjani Reijnders kanonkula satt som smäcken. Sist på pallen har vi Torinos Pietro Pellegri som från mer eller mindre ingen vinkel alls drar iväg flipperkulan som går raka vägen stolpe stolpe in. Även bubbel från Atalanta och Inter utlovas.

#1 – Rafael Leao, Milan

Rafa Leao bara kör. En fenomenal assist till Pulicic 2-0-mål skulle lite senare resultera i ett drömmål där han verkligen får visa upp sin överlägsenhet i löpstyrka och en mot en-spel.

Anfallet börjar från egen planhalva där Ismael Benacer tar fram kikaren och drar i väg rysk kaviar i passningskvalitet fram till Leao som utan problem möter bollen. Väl där ser det ut att kunna ta stopp då det blir en duell som Leao vinner mycket på grund av styrka i kropp kombinerat med farten han redan är uppe i. Det är där nästa växel läggs i - det ser ut som han åker på någon slags "boost-pil" då han med raketfart bara susar mot målvakten och med en klassisk Leao-dragning dribblar vänster och enkelt rullar in fyran för Milan. Slutresultat 5-1. 



#2 – Tijjani Reijnders, Milan

Tijjani Reijnders har haft en helt klart godkänd säsong i Milan där han enligt mig var klart en av lagets viktigaste spelare i början av säsongen för att sedan dippa lite när laget gått sämre. Däremot när Milan är bra, så är ofta Reijnders också jäkligt bra. Som tvåvägs-spelande mittfältare har han gjort starka prestationer både defensivt och offensivt. Något som vi sett mycket av den här säsongen är skottförsök där många bollar hamnat på läktaren, men att ändå lägena varit fina för att testa - gillas skarpt. Framförallt gillas det skarpt när bollen sitter där den ska - till slut!

Anfallet startar genom att Cagliari har ett lågt stående lag och Milan spelar runt sidleds på offensiv planhalva. Slutligen landar bollen hos Reijnders som i central possition laddar bössan för ett försök till strut. Med perfekt träff får han det där obehagliga dyket som blir til studs lagom innan bollen susar in i målvaktens högra hörn.



#3 – Pietro Pellegri, Torino

Sist på den ordinarie Goals of the week-listan hämtar vi från Torinos rån-vinst borta mot Hellas Verona. Italienaren Pietro Pellegri som köptes inför säsongen permanent (var på lån i Torino i fjol) från Monaco. 23-åringen som inte gjort mycket väsen ifrån sig den här säsongen (och knappt under hela karriären), avgör alltså detta möte med ett sent 1-2-mål, vilket är hans första för säsongen. Noterbart är att spelaren ursprungligen kommer från Genoa där Monaco 2018 köpte honom, där han endast spelat ett fåtal matcher. En misslyckad utlåning till Milan 2021 skulle sedan bli en utlåning till Torino 2022/23.

Pellegris första mål säsongen 2023/24 börjar med att en fin krossboll slås upp till österrikaren Valentino Lazaro som vidare skeppar ned bollen i djupet för Pellegri. Med ett smart rörelsemönster drar Pellegri mer eller mindre ned bollen till förlängda mållinjen för att dra till med högerdojjan. Med en vinkel som knappt är möjlig drar bollen i målvaktens högra innerstolpe och vidare till den andra och in. Då Pellegri inte gjort särskilt många mål i karriären (jag får det till att det här är hans nionde sedan hans seniordebut 2016-17) måste det här målet ändå kännas jävligt fint för honom att få göra. Att med flipperkulan ding-donga in 1-2-avgörandet kan inte annat än koras till ett av omgångens mål.



Bubblare:

#1 - Charles de Ketelaere, Atalanta

Ett mål som bara ett lag i form utför. Ett tiki taka-spelande hemmalag som slutligen Koopmeiners cutback-passar in till de Ketelaere som drar till. Målet skulle visa sig bli det avgörande då Atalanta hemmabesegrade Roma med 2-1.



#2 - Lautaro Martinez, Inter

Det är inte konstigt att Lautaro Martinez kommer vinna årets skytteliga. Han har under hela säsongen gjort mål med båda fötterna, med huvudet, han har gjort lätta mål, men även svåra mål. Det här målet är ett svårt sådant där det krävs ett hök-öga kombinerat med en bra vänsterdojja. Slutresultat: 0-5.


 

Calle SvenssonCALLE_SV2024-05-16 23:23:32
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)