Goals of the week (omgång 6)

Goals of the week (omgång 6)

Intensiva veckor hägrar och omgång 6 gick i mål igår kväll. Ny omgång väntar redan imorgon vilket betyder att man får piska fingrarna och ta vara på den lilla tid som dottern powernapar på och välja ut det finaste för omgången – ett sant nöje. I omgång 6 är ettan gjuten i Reteguis dödliga finish och Samardzic soloräd även den spikad som nummer två. Däremot blev trean svårsiad i Loftus Cheeks långskott kontra Berardis elegans, vilket betyder att bubblaren åter är tillbaka i Goals of the week.

#1 – Omgångens mål har enligt mig så många element av elegans där Albert Gudmundsson fortsätter att imponera grovt på mig. Inför omgången har han legat överst i min ”spelare att ha koll på-anteckning” i telefonen och påmind om varför han är det blev jag igår kväll när Genoa spöade Roma med 4-1. Målet då: Gudmundsson ser nästan ut att tappa kontrollen ute vid långsidan till ett inkast, men i stället får han kontroll på bollen, tar sig fram som en tornado mot straffområdet. Vidare spelar han bollen in i straffområdet där Thorsby på ett tillslag spelar Retegui som inte annat än bombar in bollen.

#2 – Här kan jag säkert få dribblingsfantasterna emot mig i att målet inte hamnar överst – mer om det längre ned. Målskytten ifråga är tagen från NapoliUdinese där det är gästernas mål vi ska prata om. Lazar Samardzic heter målskytten och som jag tippar har kollat en hel del på Lionel Messi genom åren då målet påminner enormt mycket om Messis tid i Barca. Hur som helst startar anfallet med att Samardzic får bollen runt mittplanen för att inledningsvis gå igenom 6-7 gubbar, hitta en väggpass, för att sedan dribbla bort ytterligare två för att slutligen avsluta i mål. Nu i efterhand är nog målet fanimej etta på listan (egentligen), men de här typerna av mål har man blivit allt för bortskämd med i så många år av Lionel och i samband med det känner jag en subjektiv mättnad och inget jag föredrar när vi pratar ”snygga mål”. Men som kommentatorn stryker under och som jag inte alls tvivlar på; målet är definitivt med på listan som ett av säsongens mål när serien är färdigspelad. Slutresultat: 4-1.


#3 – Sista pallplatsen tillägnas ett nyförvärv från Milan – Ruben Loftus Cheek. För mig var det ett väldigt härligt ögonblick när jag såg bollen hitta luckan i målvaktens högra hörn och Ruben få inkassera sitt första Milan-mål, mycket med tanke på hans halvbrokiga karriär i att han aldrig riktigt fick det att lossna i Chelsea och även att hans skott faktiskt är jävligt bra och hårt, det fick han äntligen bevisa i den här matchen. Anfallet startar i att Pulicic från vänsterkanten försöker sig på att göra sin gubbe, men bollen blockeras och att han åter får tag i den. I stället för att försöka igen passar han Ruben som står ren centralt utanför straffområdet. Tre sekunder senare är högervristen avlossad och ett fint mål inskrivet som spiken i kistan i Milans bortaseger mot Cagliari. Slutresultat: 1-3.



Bubblare:

Ett minst lika fint mål som Ruben Loftus Cheeks i min bok, och det skulle således lika gärna kunnat hamnat på plats nummer tre. En typisk Berardi-manöver i att vika in från höger, få lite space för att med precision böja in bollen bakom Sommer i Inter-kassen. Målet innebar avgörandet i matchen mellan Inter – Sassuolo. Slutresultat: 1-2.





 

Calle SvenssonCALLE_SV2023-09-29 14:26:10
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)