Goals of the week (omgång 8)

Goals of the week (omgång 8)

Gameweek 8 är färdigspelad och ett landslagsuppehåll är att vänta. Veckan bestod av många mål, dock inte allt för många av estetiskt hög kvalitet. Jag har fångat upp tre läckra, där två av dessa är utstickande i form av lurighet på hög nivå. Självklart har även en kanon skådats som platsar på listan. Veckans Goals of the week består av den superheta Lautaro Martinez (Inter), en återkommande Andrea Colpani (Monza) och slutligen den irationelle teknikern Joshua Zirkzee (Bologna).

#1 – Omgångens snyggaste kasse hämtar vi från Inters superstjärna Lautaro Martinez som går från klarhet till klarhet den här säsongen. Målet är argentinarens tionde fullträff på 8 fajter, vilket får mig att ana att Martinez säsong kommer summeras som karriärens bästa när den väl är färdigspelad. Målet i fråga landar överst på pallen då hela spelsekvensen visade ett sylvasst press-spel i form av att erövra bollen vid Bolognas försök till uppspel, vidare i att passa fram för att Martinez tar taktpinnen och inte annat än bara bombar in en projektil utanför straffområdet.



#2 – Vi stannar kvar i samma match, men skiftar fokus från Inter till Bologna och närmare bestämt lagets holländska yngling med ett förflutet i Bayern München – Joshua Zirkzee. Killen är inne på sin andra säsong och av det lilla jag har sett har jag verkligen imponerats av hans spektakulära spelstil där han ofta tar rollen som artisten på planen. Målet är Zirkzees andra i ligan för säsongen och det görs genom att Bologna vinner en boll på mittplanen efter slarv från Inter, en långboll slås därefter illa kvickt från skotten Ferguson som Zirkzee suger ned precis utanför straffområdet. Väl där vänder målskytten om för att lugna ned och hitta det s.k. läget. Efter en skottfint som resulterar i att Sommer i målet förflyttar sig något blir det en fri lucka som Zirkzee förvaltar i att retfullt enkelt rulla in den vid närmaste stolprot. Förvånansvärt elegant!



#3 – Sista pallplatsen tar Monzas Andrea Colpani, som för tredje gången är med i Goals of the week, där även han, likt Lautaro Martinez, visar klarhet för klarhet. Monza mår bra och så även Colpani, som med det här målet nu inkasserat fyra strutar i ligaprotokollet. Målet i fråga är ett finurligt sådant, där det visserligen går att diskutera Salernitanas försvarsspel, men att Colpanis manöver ändå visar på en jäkla form hos spelaren och om målen fortsätter trilla in i liknande frekvens går det inte annat än hävda att spelaren har klass. Målet visar fin passningsfotboll där Salernitanas försvar ligger på tok för lågt, vilket gör att passningsmöjligheterna mer eller mindre är oändliga. Efter ett fint antal direktpassningar landar bollen hos målskytten Colpani som med flera meter kan välja vilken väg mot mål han vill ta. Det fina i målet är hur han skapar ytan till sig själv i samband med när han gör sin gubbe, att i steget som dribblingen görs även skjuta, vilket likt mål nummer 2, blir väldigt överraskande och lurar målvakten totalt. Enormt svårläst och lurigt värre.


 

Calle SvenssonCALLE_SV2023-10-10 16:56:21
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)