Håller sig trenden även utanför Italien? – Inför Cluj - Roma
Pedro kan komma att få en nyckelroll i kvällens Europa League-match.

Håller sig trenden även utanför Italien? – Inför Cluj - Roma

Roma är för tillfället inne i en finfin form. Starka offensiva insatser, hållna nollor bakåt, fint spel på mitten. Mycket går åt rätt håll, frågan inför torsdagen: Gäller detta även i Europaspelet, och med en kraftigt decimerad backuppsättning?

På torsdagskvällen beger sig Roma till Rumänien och Transylvaniens huvudstad Cluj-Napoca för den fjärde omgången i årets Europa League-gruppspel. Laget reser dit stärkta av helgens seger med 3-0 och även av de mer positiva tongångarna kring lagets coronafall. Men det finns orosmoln, mer om det senare... 

Under veckan har bland annat Romas minst sagt viktige målkung Edin Dzeko friskförklarats. Känslan är dock att bosniern inte kommer att starta utan att denna plats går till Mayoral, så att Dzeko kan stå redo när det vankas toppmöte mot Napoli i helgen.

Senaste matchen mellan de bägge lagen vann Roma med hela 5-0. En match då vi bland annat fick se den spännande talangen Tommasso Milanese göra debut och bidra med assist inför Olimpicos tomma läktare. Personligen tror jag att torsdagens match kan bjuda på än mer stjärnskott från det så talangfulla Primaveralaget.
 
Det finns dock lite smolk i bägaren och lite orosmoln när laget flyger mot Rumänien. Skadeläget, inte minst i backlinjen är allt annat än betryggande. Till torsdagens match beräknas nämligen Smalling, Ibanez, Kumbulla och Fazio vara skadade, därtill är Mancini avstängd sedan tidigare. Något som gör att den egentligen enda mittbacken Roma har att tillgå är den hårt kritiserade Juan Jesus. Troligtvis innebär det att Fonseca går tillbaka till någons slags fyrbackslinje där Cristante får hoppa in bredvid Juan Jesus.

I övrigt så är Pastore, Zaniolo, Santon och Zalewski borta från spel. För rumänerna är det Burca, Vojtus, Cestor och Vinicius som inte kommer till spel. Det är alltjämt stökigt kring tränarsituationen i Cluj. Inför förra matchen mot Roma så berättade tidigare Genoa-spelaren och numer tränare för Cluj, Dan Petrescu, att han skulle avgå efter matchen. Så har det inte blivit utan Petrescu är kvar på sin post, trots en halvbra start i ligan. 


Tre poäng skiljer lagen åt just, vinner Roma ikväll så skulle jag nästan säga att laget kan släppa fokus på Europa League ett par veckor. Då är slutspelsplatsen klar.

Noterbart i övrigt: Dzeko står just nu på 99 spelade matcher i europaspel, hoppar han in under torsdagen får vi oss en hundramatchjubilar! 

CFR Cluj – AS Roma
Förväntade startelvor:
CFR Cluj (4-4-2): Balgradean - Susic, Manea, Ciobotariu, Camora - Soares, Chipciu, Itu, Dokovic - Debeljuh, Rondon
AS Roma (4-2-3-1): Lopez – Peres, Cristante, Jesus, Calafiori – Villar, Diawara – Perez, Pellegrini, Pedro – Mayoral.

Stadio Constantin Radulescu
26:e november 2020 21.00
Sänds på: Dplay
Mitt tips: 0-2 till Roma. Tvåmålsledning i halvtid därefter drar Roma ned på tempot rejält och ser till att nyttja bytesmöjligheterna till max.

Erik Winell@ErikWinell2020-11-26 07:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?