An der alten Forsterei, 2023-10-24 21:00

Union Berlin - Napoli

I Tyskland för CL-möte

I Tyskland för CL-möte

Napoli möter Union Berlin borta.

Det är dags för omgång tre av årets gruppspel i CL och Napoli beger sig till Berlin för möte med Union. Efter vinsten borta mot Braga men förlusten hemma mot Madrid är Napoli i läget att det allra helst behövs tre poäng. En vill inte släppa förbi Braga som andralag i tabellen och vill man undvika det ingår inte förlust mot Union Berlin. Nu väntar ett dubbelmöte med tyskarna och fyra poäng där är minimum för vad det "borde bli".

Läget i klubben är inte dåligt men inte heller helt harmoniskt efter de sämre resultaten och ADLs närvaro på träningar den senaste tiden. Garcia är såklart pressad och vinsten mot Verona var välkommen för samtliga inblandade. Nu gäller viktiga poäng i CL eftersom allt annat än avancemang ur gruppen är att betrakta som ett fiasko.

Union Berlin är för tillfället enda Berlinklubb i Bundesliga och gjorde en otrolig säsong i fjol. Nu har det blivit en rejäl baksmälla och under inledningen av årets säsong har det blivit sex förluster på åtta matcher. I CL har laget förlorat mot både Madrid och Braga.

Förmodligen startar Garcia i stort sett som mot Verona förutom Olivera i backlinjen. Med Osimhen skadad blir det Raspadori eller Simeone på topp. Mot Hellas luftades en del spelare som vanligtvis inte brukar ges speltid, till kvällens match hoppas jag på de "vanliga" inhopparna då Napoli inte har råd att koppla av.

Truppen:
Meret, Gollini, Contini, Di Lorenzo, D'Avino, Olivera, Mario Rui, Ostigard, Rrahmani, Zanoli, Natan, Elmas, Gaetano, Lobotka, Lindstrom, Zielinski, Cajuste, Kvaratskhelia, Politano, Raspadori, Simeone, Zerbin.

Avspark tisdag kl 21.00

Fredrik Kreüger2023-10-24 05:23:00
Author

Fler artiklar om Napoli