Gewiss Stadium, 2023-11-04 18:00

Atalanta - Inter

Inför Atalanta - Inter : Ett Nerazzurri mot ett svårläst La Dea
Fortsätter THULA att leverera?

Inför Atalanta - Inter : Ett Nerazzurri mot ett svårläst La Dea

Åter i serieledning, vilket är positivt. Dock så innebär det att varje möte blir ångestladdat. Inzaghi har nyligen korats som månadens tränare och vill förmodligen fortsätta i den inslagna vägen som vinnare genom att slå Atalanta.

Man upplever Atalanta som något svårlästa. Den gode Gasperini har varit tränare i flera säsonger för laget från Bergamo och man känner till hans taktik men trots detta kan de vara oförutsägbara. Laget parkerar på en 4:e plats, 7 poäng bakom titeljagande Inter. La Dea har gått vinnandes ur de två senaste serie-matcherna med 5-0 i målskillnad totalt. Även om dessa lag är knappt något att hänga i julgran så ska man underskatta formen. 

Inter har fått en veckas vila och besitter en fin form inför morgondagens match. Även om vinsten mot Roma satt långt inne så dominerade man spelmässigt, från början till slut. Nu är det viktigt att man inte slappnar av. Om spelarna gör jobbet så ska detta inte vara några problem.



Förväntningar - 3 punkter
Inför varje match kommer jag ta upp 3 punkter som jag anser viktiga.

1.Blir det rotation i elvan?
Undertecknad tror inte det. Även om Champions League stundar på onsdag då det är dags att besöka Salzburg så tror jag att Inzaghi går all-in för detta möte. Om man sneglar över den rosa tidningen från Italien (Gazettan) så tror de att de går in med samma startelva som man hade mot Roma. Mycket riktigt då det är viktigt att man vinner dessa matcher. Matcherna mot Atalanta brukar vara tuffa, framför allt bortamatcherna. 

2. Peakar Dumfries?
Har vi sett Denzel Dumfries så har jämn och stabil tidigare? Minns i våras när han var katastrofalt dålig där han begick misstag efter misstag. Han såg ut som han precis hade lärt sig att gå. Som tur det började han komma i form lagom till derbyna mot Milan i CL-semin. Mot Roma blev det inga poäng men var ett ständigt hot på kanten där han fintade upp roma-spelarna till läktaren samt att han vann många dueller tack vare sin fysik. Cuadrados återkomst till matchtruppen bör inte vara långt bort men han kommer ha det väldigt svårt att peta Dumfries om detta fortsätter.

3. Taktik - Svårläst
Återigen, svårläst. Själv brukar jag förkovra mig i taktiska analyser från Inter samt föreställa mig hur matchbilden kommer att se ut under olika skeden under matcherna. Men just mot Atalanta upplever jag det väldigt svårt. Även om man har sett Gasperinis fotboll många gånger samt sett hur Atalanta tar sig an sina motståndare så vet jag inte hur detta kan sluta. Inter går in som favoriter men undertecknad underskattar inte Atalanta. Även om Inter inte har förlorat mot La Dea under de två senaste säsongerna så kan Inter tabba sig likt som de gjorde mot Sassoulo. 
Spontant upplever jag att tålamod är viktigt här och ivern av att göra mål direkt är inte så nödvändigt. Atalanta gillar att anfalla och genom att luckra upp motståndarna så kan man spela på ytan mellan backlinje och mittfältare, vilket har varit framgångsrikt hittills under säsongen.

Mina damer och herrar. Nu ser vi till att avsluta även denna omgång genom att fortsätta vara serieledare.


FORZA INTER!
 

Pablo Grondona Umaña@InterPGU2023-11-03 19:02:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?