Inför Atlético Madrid - Inter : Stäng igen matchen!
Nu ska det avgöras!

Inför Atlético Madrid - Inter : Stäng igen matchen!

Efter en imponerande vinst mot succélaget Bologna reser Nerazzurri till den spanska huvudstaden för ro hem avancemanget. El cholos Rojiblancos kommer att göra allt i sin makt för att göra sina fans stolta efter en bedrövlig insats i helgen.

Solen gör sin entré här i Skandinavien efter ett halvår av mörker men tacka Inters ljus och framfart under denna period. Vet inte om man hade överlevt annars. Man har ett jättefint facit bakom sig där man enbart har förlorat en match under 90 minuter denna säsong, som var mot sassarna i höstas. Inter ställde upp med flera reserver mot Bologna som hade radat upp 6 vinster innan matchen mot il capolista. Bisseck nickade in matchens enda mål och man borde ha gjort fler mål den matchen men, som flera gånger tidigare, saknar man skärpan i den sista tredjedelen. Inter har skapat en vinnarmentalitet i gruppen där man vägrar att förlora. Det handlar inte enbart om att vinna med ”stil” utan ibland spela en långsammare och ”tråkigare” fotboll, beroende på vilket motstånd som man vill avväpna i matchen. 

El Cholos mannar från det rödvita Madrid kommer till Metropolitano med en dålig insats mot nedflyttningslaget Cádiz där man förlorade med 2-0. Spelet såg väldigt fantasilöst- och ofokuserat ut. Man saknade Griezman, som är den stora kreatören och anfallsvapnet i Atleti. Dock är det anmärkningsvärt hur lätt man kan bli avklätt av ett jumbolag som Cádiz? Dock vet vi att det blir ett annat lag när Champions League hymnen vrålar ut genom högtalarna på hemmaarenan samtidigt som El Cholo Simeone grepar tag i juvelerna samt manar sin egen publik att uttrycka sitt stöd för laget. Dock återstår det att se ifall de rödvita spelarna har tillräckligt med cojones för att besegra ett suveränt Inter.

3 punkter

1. Uppställning - Calhanoglu och Thuram tillbaka
Viktigt att Inter kan ställa upp med ordinarie startelva inför onsdagsmatchen. Inter har haft olika vikarier som har ställt upp under denna period och skött det med bravur. Asllani, efter en trög start, började komma in rätt i sin position som regista och började göra poäng. Sánchez började utnyttja sina styrkor bättre och gjorde både mål och assist under dessa matcher. Men när det kommer till de stora matcherna måste de bästa spelarna att spela. Calha bidrar med en helt annan nivå i spelet när han närvarar. Simeone gjorde det riktigt bra senast genom att instruera sina spelare att strypa Calhanoglus spel vilket tvinga honom att inte utnyttja sina kvaliteter. Turken lär vara revanschsugen inför matchen. Behöver inte skriva så mycket om THULA. När Martinez och Thuram ingjuter skräck i sina motståndare och detta är något som Atleti-försvararna kommer att känna.

2. Vikarierna
Som tidigare nämnt så har de skött rotationen med bravur. Detta inkluderar även Bisseck, Carlos Augusto (även om han får spela mycket mer än de andra bänknötarna), Arnautovic och Frattesi. Även om de inte startar så är det viktigt att dessa spelare har lika mycket adrenalin på som startspelarna. Det som vi har sett under denna säsong är just vilken positiv effekt bytena ger i andra halvlek när Inzaghi kör sina trippel- och/eller dubbelbyten när klockan närmar sig 60 min. Oavsett vilket resultat som visas på tavlan i andra halvlek kan vi interisti känna oss bekväma att bänkspelarna går in på plan, utan rädsla, och gör jobbet.


3. Taktik - Bollen ligger hos los Rojiblancos
Inter borde ha kommit med fler mål i bagaget inför drabbningen mot Atlético Madrid. Dock är vinsten värdefull då det betyder att Simeones mannar måste pressa upp laget. Skulle man inte starta med Griezman är det inte mycket som talar för hemmalaget. Skulle man visa en liknande harmlös insats som man gjorde mot Cádiz så kommer Lautaro och kompani att straffa dem hårt. Dock tror jag inte det då detta är en ny match och en värdefull titel att jaga efter då ligan är körd för dem. Jag tror att Inzaghi kommer att inleda matchen genom att ligga lågt och satsa på kontringar. Därför kan vi förvänta oss ett bollförande hemmalag och då krävs det att skärpan är 100% på försvarsspelet. Även om Morata är motsvarigheten till Marcus Berg så kan en sådan snubbe råka få bollen på benskyddet och sedan in bakom Sommer, vilket skulle ändra hela matchbilden på ett ögonblick.

Mina damer och herrar, nu gäller det! Serie A har vi, mer eller mindre, redan avverkat och nu är vi efter CL-avancemang som står på spel.

Färdigsnackat! Ut med er och vinn matchen!


FORZA INTER!

Pablo Grondona Umaña@InterPGU2024-03-12 11:33:54
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?