2022-10-25 21:00

Benfica - Juventus

Inför Benfica - Juve: Chansen finns, men... 
Hur hamnade vi här Max?

Inför Benfica - Juve: Chansen finns, men... 

Juventus åker till Portugal för att hålla spänningen vid liv i en grupp som ser ganska död ut. Efter tre förluster på fyra försök blir det lätt så. Men matchen ska spelas och chansen finns ju, hur mikroskopiskt liten den än må vara. 



Fyrverkerier mot Empoli

Efter Juves målmässigt bästa match på länge borde ändå känslan i truppen vara helt okej inför den här matchen. Att vinna med 4-0 är alltid skönt men att göra det under en period då laget knappt kan ta sig över halva plan var helt fantastiskt. Och att det var spelare som inte heter Vlahovic som gjorde målen kan nog inte skada heller. Att alltid förlita sig på den unga serben är inte en hållbar taktik och ju fler som kommer med i målprotokollet desto bättre. Det känns som att alla spelare i truppen skulle må bra av lite extra självförtroende nu. För det är ju precis det som saknats så enormt. När matchen mot Empoli typ var avgjord spelade Juventus nog sin bästa fotboll under Allegri 2.0. Passningarna satt, löpningarna hade plötsligt tajming och spelarna vågade att göra det där lilla extra. Locatelli som fått en del kritik, med all rätt ska tilläggas, var enormt bra och gjorde nog sin bästa match sedan tiden i Sassuolo. Viljan finns där, kunnandet likaså, det är inte där problemet ligger om du frågar mig. Om alla i truppen presterade på topp, eller i alla fall i närheten av det, skulle laget inte ha så förbannat svårt att rulla boll. Det är både en anledning till hopp och en anledning till frustration på samma gång. 


Vinna eller försvinna

Om Juventus inte vinner imorrn är CL definitivt slut för den här gången. Även om den sista matchen mot PSG självklart ska spelas. Det är ju en dyrbar Europa League-plats i potten. Med tanke på att man förlorade hemma, ganska klart också sett till spelet, så känns det på förhand som en väldigt svår uppgift att slå Benfica på deras hemmaplan. Självklart inte omöjligt, men jag skulle i alla fall inte sätta några pengar på det om man säger så. Kommer vi få se ett Juve med allt att vinna? Ett sammansvetsat lag som ångar på mot mål tillsammans? Man kan ju hoppas det. Det är ju trots allt ganska definitivt, vinner ni inte så missar ni slutspel för första gången sedan 2013. Det borde få även den sömnigaste av spelare att vakna till lite. Det är med kniven mot strupen som ett lag visar sin rätta karaktär. Frågan är om det är bra eller dåligt för Juventus anno 2022? Det verkar inte finnas så där överdrivet mycket karaktär i laget till att börja med om jag ska vara helt ärlig. Inte om man sett hur spelarna vikt ner sig den här säsongen i alla fall. Jag tror tyvärr att det inte blir någon trepoängare i Portugal. 


Några ljusglimtar

När det ser såhär mört ut kan det vara skönt att fokusera på något positivt istället. Chiesa är snart helt klar med sin långa rehab och har nyligen deltagit i både träningar och en träningsmatch med kidsen. Det, mina damer och herrar, är väldigt goda nyheter. Chiesa är en poängspelare av rang, men han är också en karaktärsspelare som sätter exempel genom att alltid slita som ett djur för varje boll. Hans intåg i laget kommer göra mycket, även om vi nog ska ha ganska låga förväntningar till att börja med. Även Pogba, killen som hämtades hem för att laga mittfältet, ser ut att snart vara tillbaka. Även om han har längre tid kvar än Fedex innan han kan tas ut i matchspel så är det goda nyheter. Paredes har inte rosat marknaden än och ett mittfält med Pogba och Locatelli ihop får det allt att vattnas lite i munnen. Mot bättre tider vänner! 

Mikael Noaksson2022-10-24 20:57:38
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid