Renato Dall'Ara, 2024-03-09 18:00

Bologna - Inter

Inför Bologna - Inter: Kan Inter ta revansch?

Inför Bologna - Inter: Kan Inter ta revansch?

Tillsammans med Sassuolo är Bologna de enda som hittills inte besegrats av serieledarna Inter. Efter oavgjort på Guiseppe Meazza och att ha blivit utslagna ur Coppa Italia möter Inter säsongens näst starkaste hemmalag igen, men denna gången på Stadio Renato Dall’Ara.

Inter gästar Bologna som serieledare med 15 poängs marginal och med 21 raka obesegrade matcher. Mannen som kommer att hålla i visselpipan på lördagskvällen är Luca Pairetto som snittar två straffar var tredje match och nästan fyra gula kort per match denna säsongen. Domarens strikta personlighet kan vara till fördel för bortalaget då matchbilden med störst sannolikhet lär vara allt annat än aggressiv, något som är lämpligt för Nerazzurri som spelar returmötet i Champions League mot Atletico Madrid bara fyra dagar senare.

Inter kommer med ett fint facit med nio raka vinster i ligan och 18 mål de senaste fem matcherna. Bolognas facit är likaså imponerande då de välkomnar Inter med sex raka vinster varav den senaste var borta mot Atalanta. Bologna är dessutom ligans näst starkaste hemmalag efter just Inter som har 37 poäng på hemmaplan jämfört med Bolognas 35 poäng. Bortalagets trippel-ikon, Thiago Motta, har visserligen gjort ett fantastiskt jobb med Bologna som är starka kandidater till att knipa fjärde platsen framför nosen på Roma, Atalanta, Napoli och Lazio, något som skulle innebära kvalificering till Champions League nästa säsong.

Morgondagens uppställning kan vara ett dilemma för Inzaghi då Atletico Madrid väntar på onsdag. Med endast en 1-0 ledning från första mötet lär italienaren behöva sin starkaste trupp så fräsch och redo som möjligt. Samtidigt riskerar han att tappa poäng mot Thiago Mottas bologna i helgen och därmed gå miste om poängrekordet i Serie A. För att tangera rekordet som ligger på 102 poäng behöver Inter 30 poäng av 33 möjliga.

Bologna saknar Jesper Karlsson och Adama Soumaoro på grund av skada. På Inters skadelista finner vi Davide Frattesi, Hakan Çalhanoglu, Stefano Sensi och Juan Cuadrado.

Trolig uppställning
Bologna (4-3-3)

Målvakt: Lukasz Skorupski
Försvarare: Stefan Posch, Sam Beukema, Riccardo Calafiori, Victor Kristiansen
Mittfältare: Giovanni Fabbian, Remo Freuler, Lewis Ferguson
Anfallare: Riccardo Orsolini, Joshua Zirkzee, Dan Ndoye

Inter (3-5-2)

Målvakt: Yann Sommer
Försvarare: Benjamin Pavard, Stefan de Vrij, Carlos Augusto
Mittfältare: Denzel Dumfries, Nicolo Barella, Kristjan Asllani, Henrikh Mkhitaryan, Federico Dimarco
Anfallare: Lautaro Martinez, Alexis Sanchez

Omar2024-03-08 20:20:00

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?