2020-07-15 19:30

Bologna - Napoli

Inför Bologna – Napoli: Tredje gången gillt?

Inför Bologna – Napoli: Tredje gången gillt?

Tre dagar efter 2-2-matchen mot Milan har det blivit dags för Serie A:s 33:e omgång när Napoli reser norrut för bortamöte med tiondeplacerade Bologna.

Av förklarliga covidskäl är det nu tätt mellan givarna och dubbla omgångar mer eller mindre varje vecka. Med tanke på Napoli korta skadelista och hyfsat fina form är det nog inget laget har sådär värst mycket emot.

Med sex matcher kvar av ligasäsongen parkerar Napoli på en sjätteplats i tabellen, två poäng upp till Roma och lika många ner till Milan. Laget fortsätter att göra det bra efter uppehållet med 13 inspelade poäng av 18 möjliga. Även om det ”bara” blev ett kryss i söndags gissar jag att Gattuso är skapligt nöjd med prestationen då man i långa stunder dikterade villkoren mot ett Milan som ändå får anses vara på klar uppgång.

Nu väntar Sinisa Mihajlovic Bologna på Renato Dall’Ara. Ett Bologna som vi i skrivande stund hittar på tionde plats efter att ha tagit hälften av maximala 16 poäng efter uppehållet, fem färre än Napoli alltså. I flera av dessa matchen har man dock imponerat. Bland annat borta mot Inter där man lyckades vända 0-1, en man mindre och straff emot sig till en mycket strong 2-1-seger. I söndags såg man ut att gå mot en säker seger, i sådana fall de tolfte för säsongen, då man hade en 2-0-ledning borta mot Parma i matchens 93:e minut. På något mirakulöst sätt gick man dock bara därifrån med en poäng.

Bolognalaget är ganska spännande på pappret då det finns många spelare med intressanta egenskaper och en fin mix mellan rutin och ungdomlighet. Brassebacken Danilo och den chilenska pitbullen Gary Medel står för mycket av erfarenheten i laget medan spelare som Musa Barrow och Mattias Svanberg är exempel på yngre förmågor som definitivt har framtiden för sig. Nicola Sansone, Roberto Soriano och Riccardo Orsolini är tre sevärda offensiva pjäser oftast tar en plats bakom anfallaren i Mihajlovic 4-2-3-1/4-3-3-system. Den sistnämnde, Orsolini, är lagets bästa målskytt i ligan med sina åtta fullträffar.

Bologna har, med sex omgångar kvar, en fullt realistisk chans att nå en åttondeplats i ligan om man kan göra en bra avslutning. I sådana fall vore det de sjufaldiga ligamästarnas bästa placering sedan säsongen 2001/2002 då man slutade sjua, en poäng ifrån Europaspel.

Med 15 poäng upp till fjärdeplacerade Atalanta får Napoli rikta in sig på att försöka knipa femteplatsen. Framförallt, med tanke på att Europa League-spel redan är säkrat via Coppa Italia, är man nog sugna på att komma in med vind i seglen till returmötet med Barcelona i Champions League-åttondelen den 8 augusti. Resan dit går nu via Emilia-Romagna.

Spelet mot Milan såg bitvis väldigt bra ut med tanke på omständigheterna och prestationerna tidigare under denna svängiga säsong. Förhoppningsvis kan man bygga vidare på det här och kombinera en bra insats med ett fördelaktigt resultat. Vad gäller startelvan är den svår att sia kring med tanke på att bredden på truppen får klassas som mycket god. Jag kan se både två, tre, fyra och fem namn av Meret, Hysaj, Ghoulam, Manolas, Demme, Allan, Elmas, Politano, Lozano och Milik roteras in i elvan till den här matchen.

Faktum är att Napoli förlorat de två senaste mötena mot Bologna. Utöver tre poäng finns alltså en viss revansch att utkräva här.

Möjliga startelvor:

Bologna (4-3-3): Skorupski; Mbaye, Danilo, Denswil, Dijks; Medel, Dominguez. Soriano; Orsolini, Palacio, Barrow.

Napoli (4-3-3): Meret; Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Hysaj; Ruiz, Demme, Zielinski; Politano, Milik, Insigne.

Avspark: Onsdag 15 juli klockan 19.30
Arena: Stadio Renato Dall’Ara
Domare: Marco Piccinini
Sändning: CMore

Todd Åkessontodd.akesson@hotmail.com@TAkesson2020-07-15 08:00:00
Author

Fler artiklar om Napoli