American Express Community Stadium, 2024-03-14 21:00

Brighton - Roma
1 - 0

Inför Brighton-Roma: "Finns alltid en risk att släppa in för många mål"
"2-0 i halvtid vore idealt". De Rossi tänker inte parkera bussen mot Brighton. Foto: asroma.it

Inför Brighton-Roma: "Finns alltid en risk att släppa in för många mål"

Ikväll ska Roma följa upp förra veckans drömresultat (4-0) när Brighton välkomnar Giallorossi i åttondelsfinalreturen i Europa League. 

Lukaku följde inte med till den engelska sydkusten på grund av en höftskada som i perioder plågat belgaren under många år. Dybala reste tillsammans med laget men det är oklart om han kommer spela eller inte. 

Enligt Sky Italia förväntas Roma ställa följande lag på benen i en 4-3-3-uppställning. Svilar; Celik, Mancini, Ndicka, Spinazzola; Bove, Paredes, Pellegrini; Baldanzi, Azmoun, El Shaarawy.

“I varje match finns alltid en risk att släppa in många mål. Brighton trodde exempelvis inte att de skulle släppa in fyra mål på Olimpico. Vi gjorde en fantastisk första halvlek men de hade en stolpträff efter sex minuter efter en olycklig touch av N´Dicka. Det hade kunnat förändra matchen helt. Vi måste vara medvetna om att de hade fyra-fem målchanser. Vi måste ha inställningen att om vi gör ett eller två mål, vilket är vårt snitt, så sätter vi oss själva i en väldigt bra position. Att avsluta första halvlek med en 2-0 ledning, som i första matchen, hade varit idealt. Jag har själv varit spelare, spänningen inför kommer inte vara exakt 100%, men de kommer samtidigt kolla på klockan var och varannan sekund.” Daniele De Rossi gällande Brightons möjligheter att vända.

"Jag hanterar det som jag alltid försöker att hantera mitt jobb och min väg framåt. Varje spelare har sin karaktär och det finns stunder då man får spela mer och stunder då man får spela mindre. Det gäller att vara skicklig på att fortsätta ge allt på träning för att behålla den nivå man uppnått. På träning ser jag tydlig progression så jag har inga problem och fortsätter jobba på. När jag får möjligheten försöker jag ge allt." Eduardo Bove på frågan om hur det är att gå från startspelare till reserv.

“I returen har vi inget att förlora. Vi kommer ge allt och vinna med 5-0.” Optimismen flödar i Brighton-lägret och burväktaren Verbruggen tror på ett mirakel. 

Om Roma skulle ta sig vidare mot Brighton är det fjärde året i rad som Roma spelar en kvartsfinal i Europacupspelet vilket aldrig hänt tidigare i klubbens historia.

På tal om att avancera i Europaspelet. Våra vänner från den spanska huvudstaden visade återigen stolt upp vänskapsbanden med Roma mot italiensk motstånd. Nere i högra hörnet i Atletis curva vevades nämligen en stor Romaflgga under hela matchen mot Inter. Vet man inte vilket lag man vill hålla en extra tumme för i vårens CL-slutspel så borde valet vara ganska lätt framöver.



“Jag återvänder innan” Tottis svar (med en gnutta ironi) på om han skulle återvända till Roma om Daniele De Rossi får förlängt som tränare.

Tysken Felix Zwayer kommer blåsa igång bataljen 21:00 på Falmer Stadium i Brighton.

Bortasektionen är fylld till sista plats. 1500 romanisti kommer att ge hemmapubliken en match och stötta spelarna till avancemang.

In casa e in trasferta grido ancora. Ale Ale Ale La Roma!

Niclas Ekström2024-03-14 09:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?